TRIJUMF U SLOVENIJI

Mladi Dinamovci izborili finale u Manchesteru

13.05.2013 u 15:37

Bionic
Reading

Ekipa starijih pionira Dinama iz Zagreba igrala je utakmicu protiv poljske momčadi Lech Poznan. Hrvati su na koncu utakmicu dobili penalima, a rezultat je bio 7:6 za Dinamovce

Time je bilo jasno da mlade snage Dinama igraju u finalu Europskog Nike Premier Cupa u Ljubljani, a protivnik im je bila ekipa Domžala koja je za nastup u finalu morala pobijediti švicarski nogometni klub Grasshopper iz Züricha kojeg je pobijedila rezultatom 2:1.

Veliko finale Europskog prvenstva Nike Premier Cupa između Dinamo i Domžala igralo se u 16 sati na stadionu Stažice. Slovenska ekipa igrala je u oslabljenom sastavu, bez svog najboljeg igrača Jana Mlakara koji je zbog nepotrebnog prekršaja u polufinalnoj utakmici zaradio crveni karton i nije smio igrati u finalu. Finalna utakmica krenula je dobro za domaćine, prvo poluvrijeme rezultat je bio 0:0, no drugo poluvrijeme bio je hrvatsko, pa su na koncu igrači Dinama odnijeli pobjedu rezultatom 1:0.


Trodnevno Europsko prvenstvo Nike Premier Cup završilo je gala svečanošću. Dodijeljene su i nagrade za najboljeg igrača prvenstva, a tu titulu osvojio je upravo igrač Domžala Jan Mlakar. Nagrade najboljeg vratara i najboljeg strijelca prvenstva ponijeli su momci zagrebačkog Dinama. Najboljim vratarom proglašen je Adrian Šemper, a s pet postignutih golova titulu najboljeg strijelca dobio je Karlo Igor Majić. Najboljim nogometnim ekipama pehare su uručili predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Aleksander Čeferin i trener Slovenske nogometne reprezentacije Srečko Katanec.

Nogometašima Dinama i Domžale možemo sada poželjeti samo mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu Nike Premier Cupu u Manchesteru, u kolovozu ove godine, gdje će odmjeriti snage s 20 ponajboljih svjetskih momčadi u uzrastu U15. Ovo je drugi puta za redom da će Dinamo sudjelovati na svjetskoj završnici Manchester United Nike Premier Cup-a, ovoga puta ne samo kao finalist, već kao pobjednik europskog izdanja turnira. Predstavnici liga petice (Njemačka, Engleska, Španjolska, Francuska, Italija) direktno se plasiraju na svjetsku završnicu, odnosno ne prolaze filter euro kvalifikacija.