prvenstvo grada Zagraba

Mirela Kardašević postavila dva nova svjetska rekorda, a upisala se i u povijest kao prva žena s ovakvim dosegom: Ni sama još ne vjerujem!

04.04.2022 u 12:04

Bionic
Reading

Na Otvorenom prvenstvu grada Zagraba u ronjenu na dah, Mirela Kardašević postavila je dva nova rekorda i sada drži svjetske rekorde u svim disciplinama u bazenskom ronjenju na dah

Ovog vikenda u organizaciji DPS Zagreb i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je Otvoreno prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah. Naša najbolja roniteljica, Mirela Kardašević prvi dan natjecanja oborila je svjetski rekord u ženskoj kategoriji discipline dinamika s bifin perajama (DINBF), preronivši 251,2 metra!

Ostat će zapisana u povijesti ronjenja kao prva žena koja je dotaknula zid na 250m u istoj disciplini, gdje sada rekord iznosi 251 metar, a do tada je bio 244 metra. Istog dana natjecanja u muškoj kategoriji, Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u istoj disciplini i ostvario rezultat od 282 metra.

Vanja Peleš napravio je odličan rezultat u dinamici bez peraja i ostvario 208m, dok je Budimir Sobat uzeo zlato u statici gdje je držao dah 8min i 43sekunde.

Drugi dan natjecanja, Mirela Kardašević oborila je još jedan svjetski rekord, ovog puta u disciplini dinamika sa monoperajom (MONO), preronivši 272.70 metara. Tim rezultatom srušila je rekord Poljakinje koji je iznosio 265 m i prvi put ostvarila rekord u ovoj disciplini. Vanja Peleš također je napravio odličan rezultat u dinamici sa monoperajom gdje je osvojio zlatnu medalju rezultatom 254.5m.

'Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoći Svjetskog prvenstva. Koristim ovu priliku da se kao i uvijek zahvalim svojem treneru Ivanu Drvišu, klubu DPS Zagreb, svojoj obitelji i sponzorima koji koji me podržavaju od samih početaka', rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera prije svjetskog prvenstva koje će se održati u lipnju u Beogradu.

  • +9
Mirela Kardašević - hrvatska reprezentativka u podvodnom ronjenju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Igor Raguz