hrvatska uzdanica

Čudesna Mirela Kardašević postavila još jedan svjetski rekord: Jako sam sretna i ponosna!

07.03.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Na Bazenima Kantrida održano je Državno prvenstvo u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama na kojem je nastupilo 40 natjecatelja iz šest europskih zemalja, Mirela Kardašević postavila je još jedan svjetski rekord

Na Državnom prvenstvo održanom u organizaciji Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke i AIDA Hrvatska, hrvatska roniteljica Mirela Kardašević postavila je još jedan svjetski rekord. U disciplini dinamika sa bifin perajama preronila je 244 m i tako postavila novi svjetski rekord kojeg je do tada držala Poljakinja s preronjenih 236 metara.

'Jako sam sretna i ponosna na ostvareni rezultat, drago mi je da se trud i rad isplatio. Želim se zahvaliti svojim trenerima, Ivanu Drvišu, mom klubu DPS Zagreb i svojoj obitelji koji su mi najveća podrška i motivacija. Također se želim zahvaliti svim svojim sponzorima koji me podržavaju i bez kojih ne bi bila tu gdje jesam', rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Drugi dan natjecanja, Mirela je osvojila još dvije zlatne medalje u disciplinama dinamika bez peraja i dinamika s monoperajom. Zanimljivo je kako se Mirela samo zadnje četiri godine bavi ronjenjem na dah, a ovo joj je sedmi svjetski rekord. Do sada je osvojila osam medalja na Svjetskim prvenstvima uključujući dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te dvije brončane medalje s Europskih prvenstava.

Na Državnom prvenstvu Vanja Peleš osvojio je zlato u dinamici bez peraja, Vitomir Maričić srebro, a Enes Ćerimagić broncu. Hrvoje Škorić srebro u dinamici sa bifin perajama, a Budimir Šobat zlato u statici.

Svi spomenuti izborili su nastup na svjetskom bazenskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Beogradu.

  • +9
Mirela Kardašević - hrvatska reprezentativka u podvodnom ronjenju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Igor Raguz