sp, turska

U najtežoj i najzahtjevnijoj disciplini ronjenja na dah, Hrvatica Mirela Kardašević osvojila je broncu i ispisala povijest

11.10.2021 u 11:29

Bionic
Reading

Na Svjetskom dubinskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević zauzela je treće mjesto i ispisala povijest ronjenja. U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 63 metra postavila je nacionalni rekord te osvojila medalju i na bazenskom i na dubinskom svjetskom prvenstvu.

U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 63 metra postavila je nacionalni rekord te osvojila medalju i na bazenskom i na dubinskom svjetskom prvenstvu.

'Bronca na svjetskom dubinskom prvenstvu je za mene veliki uspjeh, obzirom da imam jako malo vremena za pripremanje dubine. Jedna sam od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i dubini, tako da sam prezadovoljna uspjehom koji sam postigla. Došla sam na ovo natjecanje bez očekivanja jer sam imala par ozljeda netom prije natjecanja. Najava koju sam napravila za disciplinu constant bez peraja (CNF) je bila konzervativna gdje sam se nadala da će biti dovoljna za postolje i na kraju je bila dovoljna. CNF je ujedno najteža i najzahtjevnija disciplina, no ja sam se pronašla u njoj i vjerujem da ću iduće godine ići još dublje u ovoj disciplini i boriti se za zlato – kako u bazenu tako i u dubinu', rekla je Mirela Kardašević.

Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela je osvojila tri medalje – jednu zlatnu i dvije srebrne.

Ovo je osma medalja u karijeri sa Svjetskih prvenstava u ronjenju (dva zlata, tri srebra, tri bronce), a uz njih ima i dvije bronce s Europskih prvenstava. Mirela je ujedno i nositeljica šest svjetskih rekorda.