skandal na pomolu

Mirela Kardašević ispisala povijest; postavila je novi svjetski rekord i odmah poslala apel Savezu, ali ipak je nisu prijavili na Svjetsko prvenstvo!

30.09.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord, a Hrvatski ronilački savez nije ju prijavio na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 01. do 08. listopada

Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević zauzela je prvo mjesto i ispisala povijest ronjenja. U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

'Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini', rekla je Mirela Kardašević.

Hrvatski ronilački savez, našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo, pa je Mirela poslala dopis Savezu s ovim rezultatom te informacijom kako još danas to stignu napraviti jer je u interesu Hrvatske da nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je ujedno kandidat za zlatnu medalju. Nažalost, povratnu informaciju još nije dobila.

Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći. Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa Svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s Europskih prvenstava ima dvije brončane medalje.

U prilogu možete vidjeti e-mail koji je najuspješnija sportašica u ronjenju na dah poslala Hrvatskom ronilačkom savezu uputila Savezu. Uz to je poslala 13. rujna i opširni dopis uz objašnjenje.