OSMINA FINALA LP-a

Minimalan poraz 'zagrebaša' ostavlja i minimalne nade u prolaz

25.03.2017 u 19:46

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka od Veszprema. Mađarska momčad u Areni je slavila 23:22

Tako je Veszprem ostao i dalje prava enigma za PPD Zagreb u Ligi prvaka, jer hrvatski prvak u tom natjecanju još nikada nije uspio pobijediti ovu mađarsku momčad. Žele li 'zagrebaši' treću sezonu zaredom izboriti mjesto u četvrtfinalu, tu će tradiciju morati promijeniti za tjedan dana u Veszpremu. 

Hrvatski prvak loše je otvorio dvoboj, s previše tehničkih pogrešaka u napadu, te su u prvih 15 minuta uspjeli postići samo dva pogotka. Mađari su vodili 6:2, u 18. minuti i 8:4, ali je domaća momčad do kraja poluvremena taj zaostatak uspjela prepoloviti. Mogli su 'zagrebaši' na odmor i s jednim pogotkom zaostatka, ali je Mirko Alilović uspio obraniti sedmerac Zlatku Horvatu, kad je vrijeme za igru u prvom dijelu već isteklo.

'Napravili smo previše tehničkih pogrešaka, promašivali kad smo mogli prelomiti utakmicu na svoju stranu. No, ne predajemo se. I ovaj minimalni poraz je još uvijek aktivan rezultat', rekao je za Hrvatsku televiziju trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

PPD Zagreb je u drugom poluvremenu dvaput stizao prednost Veszprema i imao napade za prvo vodstvo, ali oba puta su ostali bez realizacije. Nakon 14:14 u 37. minuti, hrvatski prvak ostao je devet minuta bez pogotka te su Mađari serijom 4-0 ponovno stekli četiri gola prednosti (14:18). Veszprem je u 51. minuti imao i najvećih +5 (16:21), ali je PPD Zagreb zahvaljujući pogocima Igora Vorija u završnih 90 sekundi uspio izvući minimalan poraz 22:23 i ostaviti nadu za uzvrat u Mađarskoj, a Tin Kontrec je u zadnjoj sekundi pogodio i vratnicu.

  • +12
EHF Liga prvaka, osmina finala Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

'Trebali smo otići u Mađarsku s većom prednošću. Nije bila fantastična utakmica ni s naše, ni sa Zagrebove strane, ali igrale su se žestoke obrane. Zagreb nas je spustio ispod 25 golova, ali zadržali smo i mi njih. Moramo biti oprezni u uzvratu. Ako bude ovakva utakmica, to može otići na bilo koju stranu', rekao je jedan od najboljih pojedinaca Veszprema hrvatski vratar Mirko Alilović koji je sakupio 10 obrana.

Jedna od važnih obrana bila je i ona kada je zaustavio Horvatov sedmerac na kraju prvog dijela.

'Imali smo loše periode, radili smo i glupa isključenja, ali još imamo aktivan rezultat. Nije s njima lako igrati, jer jako teško griješe. Pokazali smo već da možemo pobjeđivati i u gostima. Uostalom, znamo kako je to bilo prošle godine s Löwenom', još uvijek je optimističan Zagrebov kapetan Zlatko Horvat.

Domagoj Pavlović i Josip Valčić postigli su po četiri pogotka, a Igor Vori i Stipe Mandalinić po tri za PPD Zagreb, dok su strijelce Telekom Veszprema predvodili Renato Sulić i Slovenac Gašper Marguč sa po četiri gola. Ivan Stevanović je imao devet obrana, a Mirko Alilović je na drugoj strani obranio deset udaraca Zagrebovih rukometaša.

Uzvratni dvoboj u Veszpremu, kojem će hrvatski prvak pokušati uhvatiti jedan pogodak zaostatka i izboriti četvrtfinale Lige prvaka treću godinu zaredom, bit će odigran sljedeću subotu, 1. travnja, s početkom u 17.30 sati.

PPD ZAGREB - TELEKOM VESZPREM 22:23 (10:12)

Arena Zagreb. Gledatelja: 12.250. Suci: Dentz i Reibel (Francuska).

PPD Zagreb: Stevanović 9 (3) obrana, Skok; Kontrec, Vori 3, Cingesar 1, Šebetić 2, Marković 2 (2), Horvat 1, Šušnja, J. Valčić 4, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Miklavčič 1, Markoski, Pavlović 4.

Telekom Veszprem: Mikler, Alilović 10; Gulyas, Ivancsik, Schuch, Ilić 2, Palmarsson 1, Gajić 3 (1), Nilsson 3, Nagy 1, Ugalde 3, Marguč 4, Rodriguez, Terzić, Sulić 4, Lekai 2.

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta, Telekom Veszprem 8 minuta. SEDMERCI: PPD Zagreb 2/4, Telekom Veszprem 1/4.