SERIE A

Milan traži bodove kod neugodne Sampdorije

27.11.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U 14. kolu talijanskog prvenstva Milan gostuje u Genovi kod Sampdorije. 'Rossoneri' imaju deset bodova više u odnosu na svog domaćina, ali u zadnje dvije sezone ne i dobra iskustva na stadionu 'Luigi Ferraris'

Milan je loše ušao u sezonu, ali u zadnjih mjesec dana sve se okrenulo. 'Crveno-crni' su izbili na prvo mjesto Serie A, a u Ligi prvaka su izborili osminu finala kolo prije kraja igranja po skupinama. Navijače Milana opet trese euforija bez obzira što je na redu teško gostovanje kod Sampdorije.

'Prerano je, ima još mnogo utakmica i mnogo bodova je u igri, ne smijemo sada pasti u euforiju', rekao je nedavno trener 'rossonera' Massimiliano Allegri koji zaziva petu prvenstvenu pobjedu u nizu.

No u Genovi neće biti lako, bez obzira na to što je Ibrahimović u golgeterskoj formi i što je napokon proradio Ronaldinho. Stadion 'Luigi Ferraris' često je bio prevelik zalogaj za 'milaniste' koji su kod svog domaćina u 56 utakmica slavili tek 20 puta (18 poraza). A i zadnje dvije sezone Sampdoria je u svom dvorištu srušila Milan (oba puta 2:1).

Nijedna momčad nema kartoniranih igrača, no zbog ozljeda u gostujućem sastavu i dalje nema Pata, Inzaghija, Odda te Pirla, a još više muka ima liječnička služba Đenovljana koji su lišeni pomoći Zaurija, Obianga, Palomboa, Padalina, Semiolija te suspendiranog Cassana.

Zadnji poraz Milana kod Sampdorije