KRENULA LIGA PRVAKA

Milan šokirao Barcu u posljednjim sekundama

13.09.2011 u 22:43

Bionic
Reading

U utorak navečer konačno je počela i borba po skupinama u Ligi prvaka. Na rasporedu je bilo osam utakmica u skupinama E, F, G i H, u kojima smo vidjeli zanimljive preokrete u Barceloni, Portu i na Cipru

Konačno smo dočekali i početak natjecanja po skupinama u Ligi prvaka. U prvom kolu igralo se u skupinama E, F, G i H, a postignuti su zanimljivi rezultati, no činjenica je da strijelci ipak još uvijek nisu zagrijani.

Derbi večeri nesumnjivo je bila utakmica na Camp Nou gdje je branitelj naslova Barcelona ugostila AC Milan. Gosti su krenuli nevjerojatnim pogotkom Pata u 24. sekundi utakmice. Izveli su loptu s centra, Brazilac se sjurio pored začuđene obrane domaćina i pospremio loptu pored posve nemoćnog Valdesa. Naravno, kako to obično i biva kad je Barca u pitanju, Katalonci se nisu dali smesti, preuzeli su posjed lopte debelo u svoju korist te malo pomalo stiskali Milaneze. Izjednačenje smo vidjeli u 36. minuti kad je Messi sve odradio i kao na pladnju dao loptu Pedru, a za potpuni preokret zaslužan je Villa koji je u 50. minuti majstorski izveo slobodnjak i pogodio za 2:1.

No s Talijanima nikad nije gotovo, čak ni onda kad djeluju poput razbijene vojske. U drugoj minuti sudačke nadoknade Seedorf je izveo korner, a Tiago Silva se izborio za udarac glavom i pospremio loptu u mrežu šokiranih domaćina. Milan je bio posve podčinjen Barci, gotovo da nije mogao iznijeti loptu do centra, no na kraju je stigao do vrlo vrijednog boda.

Baš poput Barcelone, aktualni pobjednik Europske lige, portugalski Porto, krenuo je u utakmicu protiv Šahtara nevjerojatno loše. Prvo je inače izvrsni Hulk promašio jedanaesterac u 10. minuti, onda je dvije minute kasnije stigla i kazna, jer je Luiz Adriano doveo goste u vodstvo, no u 28. minuti Hulk se iskupio bombom s velike udaljenosti. Kad je u 40. minuti Rakitsky dobio crveni karton bilo je jasno da Ukrajinci neće tako lako izdržati nalete domaćina. Tako je i bilo. Nedugo nakon početka drugog dijela Kleber je pogodio za 2:1 i stvari su krenule uobičajenim i predvidljivim smjerom. Na kraju je još i Čigrinskij dobio drugi žuti u 80. minuti, pa gosti mogu biti i zadovoljni s minimalnim porazom.

Od zanimljivijih rezultata svakako valja naglasiti poraz Olympiacosa na svom travnjaku od Marseillea koji u pet odigranih kola u Le Championatu još nije uspio nikoga pobijediti, te preokret ciparskog APOEL-a koji je gubio 0:1 od Zenita i na kraju stigao do izuzetno vrijedne pobjede od 2:1. Rusi su fino pomogli isključenjem Alvesa u 76. minuti. Arsenal je dugo vodio u Dortmundu pogotkom Van Persieja, no Perišić je u samom finišu utakmice zabio za izjednačenje i tako polako počeo otplaćivati novac koji su prvaci Bundeslige uložili u njegov dolazak iz Bruggea.

Od hrvatskih igrača Srna je odigrao cijelu utakmicu za Šahtar, dok je Eduardo zamijenjen u 42. minuti zbog crvenog kartona Rakitskya, a Perišić je za Borussiju iz Dortmunda igrao od 68. minute i trebalo mu je točno 20 minuta da zabije prvi gol u Ligi prvaka za svoj novi klub.

SKUPINA H
Barcelona - Milan 2:2
Strijelci: 0:1 Pato (1), 1:1 Pedro (37), 2:1 Villa (50), 2:2 Silva (90+2)
Viktoria - BATE Borisov 1:1
Strijelci: 1:0 Bakoš (45+1), 1:1 Bressan (69)

SKUPINA E
Chelsea - Bayer (L) 2:0
Strijelci: 1:0 Luiz (67), 2:0 Mata (90+3)
Genk - Valencia 0:0

SKUPINA F
Olympiacos - Marseille 0:1
Strijelac: 0:1 Gonzalez (51)
Borussia (D) - Arsenal 1:1
Strijelci: 0:1 Van Persie (42), 1:1 Perišić (89)

SKUPINA G
Porto - Šahtar 2:1
Strijelci: 0:1 Luiz Adriano (12), 1:1 Hulk (28), 2:1 Kleber (52)
APOEL - Zenit 2:1
Strijelci: 0:1 Žirjanov (63), 1:1 Manduca (73), 2:1 Ailton (75)