Nije imao milosti

Messi proslavu gola posvetio preminulom Maradoni, a onda je uslijedio šok; sudac Lahoz mu je dao žuti karton, a morat će platiti i visoku kaznu

30.11.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Lionel Messi je dobio žuti karton jer je proslavu gola posvetio Maradoni, a morat će i platiti tri tisuće eura koliko je predviđeno za 'nesportsko ponašanje'

Leo Messi se odlučio na jedinstven način zahvaliti Maradoni na svemu što je argentinska legenda dala nogometu. U utakmici s Osasunom koju je Barcelona pobijedila s 4:0 u 11. kolu La Lige, Messi je zabio zadnji gol, a proslavu je posvetio Maradoni.

Messi je, nakon gola u 73. minuti, skinuo dres Barcelone, a ispod njega je imao dres Newell's Old Boysa s brojem 10. Upravo je to Messijev matični klub iz rodnog Rosarija u kojem je krenuo s nogometom prije odlaska u Barcelonu, ali i klub u kojem je Maradona pred kraj karijere odigrao jednu sezonu.

Messi je nakon toga ubrzo ponovno navukao Barcelonin dres, ali ni to što je sve posveta za legendu nije smelo suca Mateua Lahoza koji se slijepo držao pravila i pokazao mu žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Lahoz je potpuno krivo procijenio trenutak i situaciju i strogo se držao članka 91. disciplinskog pravilnika Španjolskog nogometnog saveza koji predviđa jasne kazne za nesportsko ponašanje.

'Nogometaš koji, nakon što postigne gol ili zbog bilo kojeg drugog razloga, u slavlju podigne dres te ispod njega pokaže bilo kakvu reklamu, slogan, kraticu, anagram, akronim ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, bit će kažnjen kao počinitelj ozbiljnog prekršaja s tri tisuće eura i upozorenjem. Tu kaznu plaća klub počinitelja ozbiljnog prekršaja', stoji u pravilniku.

Tako je Messi, osim žutog kartona, zaradio i kaznu od tri tisuće eura koju će morati platiti Barcelona. Što stvarno misli o kartonu i kazni, Messi je pokazao na Instagramu na kojem je objavio fotografije sebe i Maradone u dresu Newell's Old Boysa uz poruku: 'Zbogom, Diego' koju je u kratkom vremenu lajkalo preko 10 milijuna ljudi.