prosvjed protiv najvećeg

Nogometašica šokirala sve tijekom minute šutnje za Maradonu; sjela je na pod i okrenula leđa pa pojasnila da ne odaje počast 'pedofilu i silovatelju'

30.11.2020 u 08:47

Bionic
Reading

Nogometašica Paula Dapena je tijekom minute šutnje za Maradonu sjela i okrenula svima leđa, a pojasnila je i zašto

Nogometni svijet se oprašta od Diega Maradone, a brojne su utakmice, uključujući i one u HT Prvoj ligi, počele minutom šutnje za jednog od najvećih nogometaša u povijesti. Ipak, izgleda da ne dijele svi isto mišljenje i ima i onih koji smatraju da Maradona ne zaslužuje počasti, ne zbog nogometne vještine, već zbog ponašanja van terena.

  • +9
Diego Maradona pokopan u krugu obitelji na groblju Bellavista u Buenos Airesu Izvor: EPA / Autor: ENRIQUE GARCIA MEDINA

Nogometašica Viajes Interriasa koji je igrao prijateljsku utakmicu protiv Deportiva la Corune odlučila je pokazati svoj stav i okrenuti leđa Maradoni prilikom minute šutnje. 24-godišnja Paula Dapena je za vrijeme dok su sve igračice, treneri i suci stajali u tišini, sjela na travnjak i okrenula se u suprotnom smjeru od ostalih.

'Prije nekoliko dana, kada je bio Dan eliminacije rodnog nasilja, ovakve se geste nisu radile. Ako tada žrtve nisu dobile minutu šutnje, neću sigurno to raditi za zlostavljača. Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, već ću sjesti i okrenuti leđa', rekla je Dapena pa dodala:

'Da bi se netko smatrao velikim igračem, mora prije svega biti čovjek i imati vrline koje su važnije od vještina s loptom, za koje je poznato da su kod Maradone bile naprosto spektakularne', zaključila je mlada nogometašica.

Maradonu su tijekom i nakon karijere okruživali brojni skandali koji su uključivali drogu, druženje s mafijom, optužbe za silovanje, a upravo to je ono što Dapena nije htjela slaviti i protiv čega se odlučila pobuniti.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI