liga prvaka

Messi i Mbappe bez pomoći ozlijeđenog Neymara priželjkuju čudo u gostima kod Bayerna

08.03.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Bayern je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavio 1:0 na Parku prinčeva protiv PSG-a. Parižani su do kraja sezone ostali bez Neymara pa se svi s pravom sad pitaju imaju li Messi i Mbappe snage 'okrenuti' Bayern usred Münchena

U PSG-u lagano 'vrije' već neko vrijeme, trener Christophe Galtier već ima spakirane kofere, prvi kiks značio bi i njegov odlazak s klupe momčad od koje se u Ligi prvaka očekuje ništa manje od finala.

A PSG u München na uzvrat osmine finala stiže s golom minusa, a uz to je i oslabljena jer je Neymar zbog ozljede izgubljen do kraja sezone. OK, tu su Messi i Mbappe, ali s druge strane je Bayern koji na svom terenu, posebice u Ligi prvaka, jednostavno ne gubi.

No, dobra je vijest za PSG da su baš oni bili ti koji su Bavarcima u Ligi prvaka nanijeli posljednji domaći poraz, prije točno dvije godine.

'Moramo igrati više nogometa nego smo igrali u prvoj utakmici. Imamo svoj plan igre i imamo Mbappea, to će nam dati više prostora doći im iza zadnjih linija. Moramo igrati s više posjeda i ako bude moguće brže osvajati lopte. U PSG-u je svaka utakmica važna, a ovo je važno natjecanje. Jedna ekipa će proći, druga ispasti. Svaki susret igramo s ciljem da dođemo do pobjede, a Liga prvaka uvijek je veliki cilj', kaže Christophe Galtier koji se u najavi utakmice dotakao i hrvatskog reprezentativca u redovima Bayerna Josipa Stanišića. Baš su njega francuski mediji istaknuli kao potencijalnu priliku za napadače PSG-a.

'Stanišić je jako dobar igrač iako nije toliko poznat u Europi. On je jako važan u sustavu Bayerna, a može igrati kao desni bek ili treći stoper. Čuo sam kako je Nagelsmann rekao da će on početi utakmicu bez obzira na problem s mišićima koje ima. Reći da se pripremamo za utakmicu protiv Stanišića, ne... To bi bilo baš glupo', naglasio je Galtier, a nije mogao ne spomenuti ozljedu Neymara:

'Jako puno je zabijao i asistirao ove sezone, radi se o velikom profesionalcu. Svi smo uz njega nakon ove ozljede. Kada bismo ga imali na raspolaganju, to bi nam bio dodatan adut za gol u gostima.'

Zbog crvenog kartona kojeg je dobio u samoj završnici prve utakmice Bayern ne može računati na Benjamina Pavarda, a u prvih 11 najavljuje se Josip Stanišić, bez obzira na to što ima stanovitih problema s ozljedom.

  • +13
PSG - Bayern (osmina finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra

'PSG očito ima identitet i navike koje možemo iskoristiti, ali vas itekako znaju uhvatiti u kontri ako pogriješite. Moramo izbjeći sporiji ulazak u utakmicu i ostavljanje previše prostora iza naše posljednje linije. Bit će jako važno presijecati Messijeva dodavanja i spriječiti ga u promjenama smjera', kazao je trener Bayerna Julian Nagelsmann te se osvrnuo i na Stanišića:

'Nisam još donio odluku oko formacije. Pretpostavljam da će Stanišić igrati, imao je problema s butnim mišićem, ali odradio je trening. Veoma je pouzdan, dobro igra u obrani i brz je. Dokazao se u prethodnim utakmicama.'

Bayern u Münchenu u Ligi prvaka ima osam utakmica u nizu bez poraza, sedam pobjeda i remi uz nevjerojatnu gol-razliku 29:4!