LOV NA REKORDE

Messi-express hvata Raula, Gerda i Mazzolu

10.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Nastavi li ovim tempom, Lionel Messi će već ove sezone, prije svog 24. rođendana, ući u popis desetorice najbolji strijelaca u povijesti elitnog europskog nogometnog natjecanja

S nova dva gola Arsenalovom Almuniji, Messi je došao do osam golova u ovogodišnjoj Ligi prvaka i približava se rekordima najcjenjenijeg klupskog natjecanja svijeta.

Ukupno ih u karijeri ima 33 i još je daleko od Raula koji je zabio čak 71. Ali, Messiju su tek 23, ostane li dugo na ovoj razini prezentacija samo nebo je granica. Može preći i 100.

Ipak, prije nego se približi Raulu ući će među 10 najboljih svih vremena, a između njega i tog društva su još samo dvije istinske legende. Gerd Müller ima dva, a Ferenc Puskas tri gola više. Messi je trenutno vodeći strijelac sezone u LP-u i, ako zadrži vrh, postat će treći, nakon Müllera i Papina, koji je najbolji bio u tri uzastopne sezone. Četiri puta u nizu nije bio nitko.

I posljednji rekord kojemu je popularni Leo na tragu ujedno je i najteže dostižan. Trenutno Messi ima osam golova na kontu, s maksimalno još pet utakmica do kraja sezone, a brazilski Talijan Jose Altafini 'Mazzola' prije 48 godina za Milan je u jednoj sezoni zabio čak 14 golova.

Najbliže mu je 2003. došao Van Nistelrooy sa 12 golova, ali Mazzolin rekord čini se teško dostižan. Iako, treba ga uzeti s rezervom jer je čak osam komada u pretkolu utrpao Luksemburgu, momčadi s kakvima se današnja elita više ne susreće. Ipak, zabio je i dva u pobjedi 2:1 protiv Benfice u finalu na Wembleyju i ostao heroj prvog Milanovog europskog trofeja.

Crno-bijeli podsjetnik na legendu Milana
Papin je zadnji koji je vladao strijelcima tri sezone uzastopce