OSTAJE LIGA 16

Međimurje i Varteks dobili licencu

21.05.2010 u 18:56

Bionic
Reading

U postupku koji je provela Arbitražna komisija Hrvatskog nogometnog saveza Varteks i Međimurje dobili su licencu za nastup u T-Com Prvoj HNL

Varaždinci i Čakovčani su ipak na kraju uspjeli zadovoljiti sve uvjete i sada imaju licencu za igranje u prvoligaškom društvu. Za oba kluba kamen spoticanja bila u dugovanja koja su očigledno sanirana.

No dok licenca Varteksu jamči ostanak u Prvoj HNL, sudbina Međimurja još nije poznata. Naime, Čakovčani su prvenstvo završili kao 15., a budući da su drug1oligaši Split i Hrvatski dragovoljac dobili licence, još nije poznato ispadaju li Međimurci. Naime, Croatia Sesvete sigurno ispada, a Split sigurno ulazi, a sudbina Međimurja ovisi o Hrvatskom dragovoljcu. Ako momčad iz Sigeta završi sezonu iza petog mjesta u Drugoj ligi, neće imati pravo ulaska u viši rang natjecanja, pa Međimurje ostaje prvoligaš. Ako se HD plasira na jednu od prvih pet pozicija, ulazi u prvu ligu, a momčad iz Čakovca seli u niži rang.

Ovakvom odlukom Arbitražne komisije najvjerojatnije će se i sljedeće sezone igrati Liga 16, ali ta odluka još nije donesena.