FINALA TURNIRA

Medvedev rastužio fanove Murrayja; Krejčikova šokirala Swiatek

25.02.2023 u 20:03

Bionic
Reading

Ruski tenisač Danjil Medvjedev (ATP - 8.) osvojio je svoj drugi naslov u ovoj godini, a 17. u karijeri, nakon što je u subotnjem finalu ATP turnira u Dohi svladao Škota Andyja Murrayja (ATP - 70.) sa 6-4, 6-4 za 107 minuta igre

Medvjedevu je to prvi naslov na Bliskom istoku, u debitantskom nastupu na turniru u Dohi, čime je nastavio pobjednički niz započet u Rotterdamu, gdje je trijumfirao prije šest dana.

Murray je po peti put igrao u finalu turnira na kojem je bio pobjednik 2008. i 2009., a to mu je bilo ukupno 71. finale u karijeri na ATP Touru. I dalje je na 46 naslova, a posljednji je osvojio 2019. u Antwerpenu.

Zahvaljujući ovom naslovu, Medvjedev će u ponedjeljak preskočiti Rafaela Nadala na pojedinačnoj ATP ljestvici i doći na sedmo mjesto. Plasman u finale je Andyju Murrayju donio skok od 18 mjesta pa će 35-godišnji Škot u ponedjeljak biti na 52. poziciji.

Čehinja Barbora Krejčikova (WTA - 30.) iznenadila je vodeću svjetsku tenisačicu, Poljakinju Igu Šwiatek, pobijedivši ju sa 6-4, 6-2 u finalu WTA 1000 turnira u Dubaiju.

Krejčikova je čak triput oduzela servis Poljakinji u prvom setu, a još dvaput je to napravila u posljednja četiri gema drugog seta, kad je od rezultata 2-2 odjurila do pobjede i svog prvog trijumfa na WTA turniru ove kategorije.

U dvoboju aktualne i bivše pobjednice Roland Garrosa, 27-godišnja Čehinja je "uništila" drugi servis 21-godišnje Poljakinje, osvojivši čak 13 od 17 poena. Tako je Krejčikova po drugi put zaredom svladala Šwiatek od koje je bila bolja i u finalu turnira u Ostravi, koji je odigran u listopadu prošle godine.

Čehinja je osvojila svoj šesti naslov u devetom finalu, a Poljakinja je u svom 15. meču za naslov doživjela tek treći poraz.

Šwiatek je i dalje uvjerljivo vodeća na WTA ljestvici, a Krejčikova će skokom od 14 mjesta u ponedjeljak osvanuti na 16. poziciji.