PO PRVI PUTA

Zamislite da platite ulaznicu za teniski meč na najvišoj razini i onda dobijete ovo! Što se to dogodilo?

25.02.2023 u 15:50

Bionic
Reading

U četvrtfinalu WTA turnira u meksičkoj Meridi talijanska tenisačica Camila Giorgi je s nevjerojatnih 6-0, 6-0 pobijedila drugu nositeljicu, Amerikanku Sloane Stephens

Samo 47 minuta trajao je meč 31-godišnje Talijanke i dvije godina mlađe Stephens, koja je trenutačno 41. tenisačica na svijetu.

Giorgi je bila nedodirljiva na servisu, osvojila je 24 od 29 poena. S druge strane Stephens je uzela ukupno tri gem poena na svoj servis, dva u svom prvom servis gemu i jedan u svom prvom servis gemu u drugom setu.

Ovo je Talijanki prva takva pobjeda na WTA Touru. Njezin jedini prijašnji rezultat 6-0, 6-0 dogodio se 2011. na ITF turniru vrijednom 50 tisuća dolara u Carsonu u Kaliforniji protiv Ashley Weinhold.

Što se Stephens tiče, ona prvi put na svim profesionalnim razinama nije uspjela osvojiti gem u meču.

'Vau', prvo je što je rekla Giorgi pred novinarima nakon ovakve pobjede.

U polufinalu Giorgi će igrati protiv jedine preostale nositeljice u turniru, četvrte Čehinje Katerine Siniakove, koja je svladala još jednu Talijanku, Elisabettu Cocciaretto sa 6-1, 5-7, 6-0.

U četvrtfinalu je ispala i prva nositeljica Poljakinja Magda Linette. Nju je svladala Šveđanka Rebecca Peterson sa 6-2, 6-4 kojoj slijedi polufinale protiv Amerikanke Caty McNally.