ČETVRTAK ZADNJI ROK

Mateo Kovačić stigao u London na pregled, ali sve se zakompliciralo zbog jednog čovjeka

08.08.2018 u 16:09

Bionic
Reading

Mladi hrvatski veznjak Mateo Kovačić već tjednima traži od čelnika Real Madrida da ga puste u neki drugi klub gdje će igrati važnu ulogu. Kao najizglednija opcija pojavila se posudba u Chelsea, ali ipak se sve zakompliciralo

Kako javljaju engleski mediji Mateo Kovačić stigao je u London na liječnički pregled, kako bi se i službeno realizirala posudba Chelsea gdje ga novi trener Maurizio Sarri silno želi. No, kako se doznaje u cijelu priču navodno se umiješao menadžer bogatog Manchester Cityja Pep Guardiola.

Naime, kada je postalo jasno da će Real posuditi Kovačića očito je Guardiola brzo reagirao i sve će napraviti kako bi do zadnjeg trenutka, tj. 18 sati u četvrtak kada ističe prijelazni rok, doveo mladog Hrvata u City.

No, teško da će Real prodati Kovačića ili bolje rečeno teško da će City platiti vrtoglavih 300 milijuna eura koliko iznosi odštetna klauzula (ugovor mu vrijedi do 2021. godine!).

Čim je ova informacija stigla do engleskih novinara jasno je kako su bogati vlasnici Cityja, kojima novac nije problem, vjerojatno pripremili veći iznos za posudbu te nakon toga i potreban novac za odštetu. Ili možda imaju neki drugi džoker u rukavu. U svakom slučaju još nije jasno u kojem će klubu Mateo Kovačić igrati u sezoni 2018./'19.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia