sjajan posao

Samo su Pjaca i Modrić bili skuplji od Benkovića; evo gdje Big Ben nastavlja karijeru

07.08.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Dogovor je pao, Filip Benković (21) definitivno odlazi iz Dinama. Najbolju ponudu za nadarenog braniča poslao je senzacionalni engleski prvak iz 2016. godine Leicester City...

Čekali su na Maksimiru najbolju ponudu za Filipa Benkovića i - dočekali! Nema tko se od europskih velikana u protekle dvije godine nije raspitivao za njega, a sam Zdravko Mamić svojedobno je najavio kako će popularni Big Ben biti najskuplji Dinamov igrač te kako ga neće prodati za manje od 20 milijuna eura.

Čekali su tako 'u redu' Chelsea, Borussia Dortmund, Milan, PSG, Manchester City, Stoke, Inter, Udinese, Watford, Sevilla... Neke je odbila visoka cijena, neke njegova sklonost ozljedama zbog kojih je propustio gotovo cijelu jednu sezonu. No, Benković je sada zdrav, svi su zdravstveni problemi iza njega i vrijeme je za - trgovinu.

Momčad Dinama je otputovala za Kazahstan gdje protiv Astane igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, a Benković je ostao u Zagrebu. Sve kako bi s čelnicima kluba završio transfer.

Sad više nije tajna kako Filip Benković odlazi u momčad Leicestera, engleskog prvaka iz 2016. godine. 'Lisice' će na njegov transfer ukupno isplatiti oko 16 milijuna eura! Odšteta Dinamu je 14 milijuna eura, plus 10 posto od sljedećeg transfera, a tu treba dodati i bonuse ovisno o broju utakmica koje će Big Ben odigrati u dresu nove momčadi.

  • +5
Dinamovi talenti - Borna Sosa i Filip Benković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ukupno gledajući, Filip Benković postaje treći najskuplji igrač koji odlazi iz Hrvatski Telekom Prve lige u povijesti. Ispred njega su samo Marko Pjaca s 23 milijuna eura te Luka Modrić koji je u Tottenham otišao za 21 milijuna eura.

Dinamo? Tu problema neće biti, 'modri' su samo ovog ljeta od prodaje trojice svojih dragulja zaradili vrtoglavih 30 milijuna eura. Ante Ćorić prodan je Romi za šest milijuna eura, Borna Sosa završio je u Stuttgartu za osam milijuna eura, a sad odlazi i Benković za 16 milijuna. Ostala je pustoš u svlačionici, ali blagajna je puna do vrha... Optimisti će reći - dobar posao u Maksimiru.