'vatreni' u osijeku

Mateo Kovačić je oprezan uoči sutrašnje utakmice s Austrijom u Gradskom vrtu, a posebno je istaknuo jednu stvar

02.06.2022 u 20:10

Bionic
Reading

Hrvatsku reprezentaciju očekuju četiri utakmice u samo deset dana. Svjetski doprvaci otvaraju Ligu nacija u petak u Osijeku protiv Austrije. Potom tri dana kasnije slijedi splitski ogled protiv Francuske, 10. lipnja gostovanje u Danskoj, te 13. lipnja novi ogled protiv 'tricolora', ovoga puta u Parizu...

'Ne podcjenjujemo nikoga, Austrija je odlična reprezentacija to su i pokazali na prošlom Euru. Sigurno će biti još i bolji pod novim izbornikom, koji gaji nogomet s pun trke i presinga. Neće biri jednostavno, međutim mi smo se pripremili', kazao je veznjak Chelseaja i hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić u najavi sutrašnje utakmice 1. kola Lige nacija protiv Austrije (petak, 3. lipnja, 20.45 sati, Osijek) te istaknuo:

'Jako je lijepo igrati u Osijeku, navijači nas uvijek fenomenalno podrže.'

'Sigurno da je puno četiri utakmice u deset dana, posebno nakon naporne sezone. Nije jednostavno, ali velika je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Bit će nam drago sutra istrčati, spremni smo i motivirani odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku', rekao je Mateo Kovačić te dodao kako još ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu koje je koncem godine u Kataru:

  • +57
Osijek; hrvatska nogometna reprezentacija, trening uoči utakmice protiv Austrije, 2.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Još ne razmišljamo po o svjetskom prvenstvu, još je rano. Sada imamo četiri utakmice Lige nacija, sada smo dokusirani samo na Austriju. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu koje neće biti jednostavne i moramo biti spremni za sve što nam slijedi', zaključio je Mateo Kovačić.