svjetski kup

Martin i Sinkovići bez postolja u Vareseu: Nije ono čemu smo se nadali

14.04.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Trofejni hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinković bili su četvrti u finalu dvojca bez kormilara, dok je Damir Martin u samcu zauzeo šestu poziciju na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u talijanskom Vareseu.

Braća Sinković su zauzeli četvrto mjesto s vremenom od 6:24.18 minuta, a tijekom čitave utrke bili su zadnji, šesti, da bi u završnici pretekli Talijane i Britance. Pobijedila je prva britanska posada William Stewart i James Robson (6:18.12), a na postolju su još bili Švicarci i Danci.

Braća Sinković su ušli u cilj sa zaostatkom od 5.56 sekundi za pobjednicima, a iako su se nadali boljem rezultatu, ovo je bio dobar test za tempiranje forme u drugom dijelu sezone.

“Četvrto mjesto. Nije naravno ono čemu smo se nadali, ali za trenutno stanje to je bilo maksimalno što smo mogli odveslati. Dali smo sve od sebe, nije idealno, nije ni tragično. Moramo vidjeti što možemo popraviti i idemo dalje pokušati ovo nadoknaditi“, rekao je Valent Sinković.

„Jedna situacija u kojoj nismo često, ali moram priznati da sam ponosan na nas, na ovu zadnju utrku jer smo uz sve nedaće odveslali najbolje što smo mogli. Sad idemo raditi dalje, Pariz je naravno glavni cilj i vjerujemo da se možemo vratiti u najboljem svjetlu“, kazao je Martin Sinković.

Sljedeće natjecanje je već za 10 dana, Europsko prvenstvo u mađarskom Szegedu od 25. do 28. travnja.

Damir Martin je u finalu bio šesti s vremenom od 7:01.10 minuta. Martin je na polovici staze držao treće mjesto, a onda je skliznuo na zadnje. Kod samaca je pobijedio Nijemac Oliver Zeidler (6:44,15).

Braća Anton i Patrik Lončarić,  kojima je ovo prva sezona u dvojcu na pariće, u B finalu su zauzeli drugo mjesto s vremenom od 6:28.93 minuta. Ispred njih je bio britanski dvojac (6:24.44).