SVJETSKI KUP, VARESE

Sinkovići preko repesaža do A finala, Martin imao najbrže vrijeme u polufinalu

13.04.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Trofejni hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković te Damir Martin plasirali su se u A finala dvojaca bez kormilara te samca na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u Vareseu, dok će braća Anton i Patrik Lončarić u nedjelju nastupiti u B finalu dvojaca na pariće.

Braća Sinković su morali u subotu nastupiti u repesažu u kojem su zauzeli drugo mjesto s vremenom 6:30.58 minuta što im je bilo dovoljno za ulazak u A finale. Tijekom čitave utrke vodili su borbu s Britancima Williamom Stewartom i Jamesom Robsonom za prvo mjesto, a na kraju su Britanci bili brži za 11 stotinki. No, vrlo brzo su se odvojili od preostale dvije posade i osigurali prolazak dalje jer su u A finale ulazila prva dva čamca.

Damir Martin je pobijedio u svojoj polufinalnoj utrci s vremenom 6:51.93, 59 stotinki ispred drugog Talijana Davidea Mumola, a 1.84 seknde ispred trećeg Belgijanca Tima Brysa, dok je četvrtog Brazilca Lucasa Vertheina Ferreiru, koji će veslati u B finalu, ostavio za 2.03 sekunde. Martin je ostvario najbolje vrijeme od svih samaca u polufinalu jer je u drugoj utrci najbrži bio Nijemac Oliver Zeidler sa 6:52.95.

Braća Lončarić, kojima je ovo prva sezona u dvojcu na pariće, u svojoj su utrci repesaža zauzeli četvrto mjesto s vremenom 6:30.80 minuta, odnosno zaostali su 11.24 sekunde za drugim Australcima Oscarom McGuinnessom i Mitchellom Reinhardom koji su osigurali ulazak u A finale.

Braća Sinković u nedjelju će veslati od 11.16 sati, Martin od 13.43 sati, dok će braća Lončarić u B finalu dvojaca na pariće na vodu od 9.36 sati.