MUKE U SERIJI A

Marko Rog nikako da dobije poštenu priliku kakvu zaslužuje!

05.02.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Iako je briljirao u dresu Dinama prošlog ljeta, Marko Rog otkad je prešao u talijansku Seriju A nikako da se nametne Napolijevom treneru Sarriju, a ove subote u visokoj pobjedi 7:1 kod Bologne dobio je tek utješnih deset minuta na terenu...

Naš odlični 21-godišnji veznjak još jedna je potvrda da se jako teško probiti mladim nogometašima u Italji. U dresu Dinama zaista je igrao fantastično prošlog ljeta i jedan je od najzaslužnijih za 'modri' plasman u Ligu prvaka, no u Napoliju nikako da dobije željenu minutažu.

Marko Rog dosad je ukupno odigrao tek 48 minuta u Seriji A, a već su odigrana 22 kola. Nastupio je na četiri utakmice, svaki put kao rezerva u posljednjih desetak ili nešto malo više minuta.

Najviše je minuta na terenu dobio protiv Cagliarija (20), a najmanje protiv Milana (4), dok je jedinu utakmicu od prve minute startao u Kupu protiv niželigaša Spezije.

Rog je priliku dobio i ove subote u visokoj pobjedi 7:1 Napolija protiv Bologne kada je u igru ušao u 80. minuti, a čini se da je to zasad uobičajena praksa trenera Maurizija Sarrija: daje mu minutažu kad je utakmica već odlučena.

Velika je šteta za takvog talenta da sjedi na klupi, no to je trenutno njegova realnost i nadajmo se da će se stvari promijeniti sljedeće sezone...