suspenzija na dvije godine

Mario Vušković proglašen je krivim zbog korištenja dopinga; sud je donio tešku odluku

30.03.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Mario Vušković, koji je bio pozitivan na doping, nakon suđenja i odluke koja se dugo čekala, dobio je suspenziju na dvije godine

Kako se doznaje 21-godišnji Mario Vušković, nogometaš njemačkog HSV-a te član hrvatske mlade reprezentacije, na sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu proglašen je krivim zbog korištenja dopinga. Podsjetimo, bio je pozitivan na EPO sredinom rujna 2022. godine.

>> HSV krenuo u akciju spašavanja vojnika Vuškovića, već se radi na rušenju presude

Sud je odlučio kako će bivši igrač splitskog Hajduka biti suspendiran na dvije godine. Tako će Vušković pravo nastupa dobiti tek 15. studenog 2024. godine, taman kad će slaviti 23. rođendan.

Za suce Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu to sigurno nije bila laka odluka jer ipak je riječ o mladom igraču koji je ponavljao kako 'nije kriv i kako ne zna na koji način je kriva supstanca došla do njega', ali ipak su ga kaznili s dvije godine zabrane igranja.

Naime, testom obavljenim 16. rujna 2022. na treningu utvrđeni su tragovi EPO-a u urinu Marija Vuškovića, u uzorcima A i B. Dvogodišnja kazna protiv Vuškovića stupa na snagu 15. studenog 2022.

Ovu vijest o kazni potvrdio i njegov klub HSV.