KAPETAN NA ODLASKU

Mario Maloča o Dinamovoj ponudi iz snova

07.07.2015 u 21:30

Bionic
Reading

Kapetan Hajduka Mario Maloča oprostio se od Splita i priprema se za novi izazov u dresu poljske Lechie iz Gdanjska

Maloča bijeli dres svlači nakon više od sedam godina službe u Hajduku tijekom koje je upisao 233 službene utakmice i osam golova. Posljednje tri sezone bio je i kapetan, a tijekom oproštaja sa splitskim novinarima Maloča se prisjetio situacije kada ga je u svoje redove zvao Dinamo.

'Imao sam ponudu koju nazivamo nemoralna i koja mi je mogla riješiti egzistenciju. Jedna od onih koja se ne odbija, no nisam mogao otići u Dinamo. To bi bilo ravno izdaji. Smatram da bi igrač Hajduka, a pogotovo kapetan u Hrvatskoj trebao nositi samo taj dres. Ako se ikad vratim u našu ligu znam gdje se želim vratiti,' kaže Maloča koji je čitavu seniorsku karijeru proveo na Poljudu.

Kao omladinac bio je igrač Dinama, Zagreba, Intera i Kamena. U Dinamovom dresu dosegnuo je i reprezentativne kadetske nastupe, ali 'nisu se našli' i Maloča u Dinamo više ne želi. Tri godine je stara ta najizdašnija od nekoliko Dinamovih ponuda za Maloču, no tada je igračeva majka navodno maksimirskom capu poručila: ' Zdravko, bez ljutnje. Nemate vi tih novaca.'

Video priča o dojučerašnjem bijelom kapetanu