dosta mu je francuske

Mario Balotelli odlučio je vratiti se u Serie A; odabirom novog kluba iznenadio je baš sve

03.05.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Mario Balotelli (28) zasigurno ima još četiri ili pet dobrih sezona 'u nogama', trenutno je član Olympique Marseillea, ali čini se kako ga srce vuče prema rodnoj Italiji. Nikad 'ludi Mario' nije skrivao kako se želi vratiti u Serie A i baš tu završiti karijeru, no nitko nije očekivao da će se odlučiti baš za ovaj klub

Karijeru Marija Balotellija obilježila je kombinacija sjajnih partija na travnjacima, ali i brojni ekscesi izvan njih. Problemi su se nekako 'lijepili' na njega, no treba biti iskren i kazati da se ni on baš nije 'branio'. Igrao je za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nice i sada je u Marseilleu, a kako se sada čini svoj će put nastaviti u Serie A.

U siječnju ove godine iz Nice je stigao u Marseille, bez odštete, a Olympique mu se obvezao isplatiti ugovor od tri milijuna eura. U stvari, Balotelli je u karijeri zaradio dovoljno da sada može birati gdje će igrati i uopće ne mora brinuti za visinu ugovora i plaću jer financijskih problema jednostavno nema.

Zato je mnoge iznenadila njegova odluka da nakon četiri sezone napusti francusku ligu i vrati se u rodnu Italiju. Istina, bilo je zainteresiranih klubova, nije Mario Balotelli nimalo loš napadač. Dapače. No, svi se i dalje pribojavaju njegovog pomalo 'divljeg' i nekontroliranog ponašanja koje - sada istina sve rjeđe - u trenutku sruši sve ono dobro što je gradio u trenucima kad je 'normalan'.

Talijanski mediji tako su otkrili kako je Mario Balotelli već odlučio i čim odradi ugovor s Marseilleom, koji mu završava na kraju ove sezone, vraća se u Serie A. Ali svi su iznenađeni njegovom novom destinacijom. Ne, to nije Milan, ni Inter, ni Juve, pa ni Napoli, Sampdorija, Torino... Mario Balotelli želi karijeru nastaviti u redovima - Brescie! Da, u momčadi koja je prošlog vikenda potvrdila povratak u Serie A nakon punih osam sezona, a za koju su u povijesti igrale veličine poput Andrea Pirla, Gheorghea Hagija, tu je bio i Pep Guardiola, ali i legendarni Roberto Baggio!

  • +8
Mario Balotelli Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Ciambelli / Sipa Press

Ima 'ludi Mario' dobar razlog, grad Brescia mu je iz nekog razloga prirasla srcu. Podno Alpa, u samoj blizini jezera Garda Balotelli ima kuću koja je doslovno 200 metara udaljena od stadiona Brescije. Uz to je ulazak ovog kluba u Serie A burno proslavio na društvenim mrežama. Da njegov odabir nije slučajan kazuju i raniji intervjui u kojima je isticao kako bi karijeru želio završiti u ovom novom talijanskom prvoligašu.

Čini se kako će mu se sada želja i ispuniti. Na sreću, radost i veselje navijača jer Brescia s Marijem Balotellijem u momčadi sigurno ne bi bila samo prolaznik u Serie A.