AMERIČKI TURNIRI

Marin Čilić i Donna Vekić sigurnim predstavama izborili četvrtfinala

02.08.2019 u 08:15

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Washingtonu nakon što je u susretu osmine finala pobijedio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea sa 6-3, 6-4

Čiliću je za pobjedu u prvom međusobnom susretu protiv 18-godišnjeg Kanađanina, trenutačno 22. tenisača svijeta, trebao sat i 30 minuta igre.

Marin je sjajno ušao u meč i već u prvom gemu je načinio break. Pri vodstvu 3-1 ponovo je oduzeo servis svom suparniku za prednost 4-1. Kanađanin je uspio spasiti jedan izgubljeni servis, smanjivši na 4-3, no Čilić je dobio dva iduća gema uz još jedan oduzeti servis za 6-3 u prvom setu.

  • +7
Australian Open, Marin Čilić - Roberto Bautista Agut Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U drugom setu prvi je priliku za break imao Auger-Aliassime. Pri rezultatu 2-2, imao je dvije lopte za break, ali se Čilić izvukao servisima. Novu break priliku mladi Kanađanin je imao u devetoj igri, ali je Marin izvukao i taj gem, a već u idućem napravio break za pobjedu.

Marin je u prvom kolu bio slobodan, u 2. kolu je bio bolji od Rumunja Mariusa Copila, u osmini finala je porazio Augera-Aliassimea. a u četvrtfinalu ga očekuje bolji iz ogleda između Rusa Danila Medvedea i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Protiv 23-godišnjeg Rusa koji je do trenutačno deseti tenisač svijeta, do sada nije igrao, dok je Tiafoea, koji je 40. na ATP ljestvici, dobio dva puta.

  • +2
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U susretu 2. kola WTA teniskog turnira u San Joseu hrvatska tenisačica Donna Vekić je pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku po setovima 6-4 i 6-3.

Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između Belgijanke Elise Mertens i Amerikanke Kristie Ahn.