i ušao u polfinale

Marin Čilić dugo je lomio mađarskog tenisača

27.10.2017 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić imao je puno posla u okršaju protiv Mađara Martona Fucsovicsa, stotog igrača ATP liste, ali na kraju je stigao do pobjede 7:6 (3), 5:7, 7:6 (4)

Puno teže nego se očekivalo, Marin Čilić stigao je do polufinala jakog turnira u Baselu. Čiliću je za pobjedu nad stotim igračem svjetske liste trebalo puna tri sata. I tri minute.

  • +3
Marin Čilić na Laver Cupu Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

Bio je to prvi međusobni ogled, no nakon ovog okršaja sigurni smo da će Čilić ovog Mađara imati u ne baš ugodnim sjećanjima.

Jer toliko muke s igračem koji nije osvojio ni jedan turnir, a zaradio manje od 600.000 američkih dolara u karijeri, zbilja je frustrirajuće.

Dva je puta Čilić imao break priliku u drugom setu. Ali ne samo da ih nije zaržao, nego je svom protivniku dopsutio da čak četiri puta oduzme njegov servis. Problemi su se nastavili i u trećem setu, u kojima je Čilić imao dva breaka, a kod 5:3 i servirao za set. Međutim, Fucsovics je nije uplašio i stigao je do breaka.

Potom je Mađar osvojio i svoj servis, pa je Čilić bio pod pritiskom ostanka u meču.

Stigli su tako i do tie-breaka, u kojem je Čilić imao čak pet meč lopti (6:1), ali uporni Mađar još je jednom zaprijetio i stigao do 4:6. Ipak, spasio se Čilić i nakon više od tri sata stigao do pobjede.

U polufinalu će Čilić igrati proti Juana Martina del Potra.