Sve je veća podrška

Maratonac Kristijan Sindik nastavio svoj humanitarni put; Zlatna vrpca stigla na pola svoje plemenite misije

08.02.2021 u 00:26

Bionic
Reading

Kristijan Sindik i njegov tim otrčali su i četvrtu od sedam etapa svoje humanitarne akcije

Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim, u nedjelju su nastavili sa svojom plemenitom misijom trčanja sedam maratona u sedam dana. Četvrta od sedam etapa Zlatne vrpce započela je u Pločama u 09:00 sati, a trčalo se kroz Komarnu i Klek do granice s BiH, preko Neuma, sve do cilja u Stonu.

Početna ruta humanitarne akcije Zlatna vrpca započeta je u prošlog četvrtka Splitu, prošla je kroz etapne točke u Ruskamenu, Drašnicama, a nako toga je tim, praćen s preko 100 trkača, stigao u Ploče. Istaknute trenutke s trećeg maratona možete pogledati na Facebook stranici 'Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana' na kojoj možete pratiti i tijek maratona. Cijela priča ima i humanitarni karakter.

Ova sportska akcija koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori, odnosno ukupno 295 kilometara se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 kilometara, a cilj je skupini novac za pomoć Odjelu dječje onkologije KBC-a Split. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Na završetku svake trkačke dnevne dionice koja se odvija od Splita preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa te finala u Tivtu, predviđeno je noćenje kako bi se Kristijan i ostali trkači odmorili i skupili snage za sljedeći maraton.