I BOBAN JE RAZOČARAN

Maradona se žestoko obrušio na Messija; je li pretjerao?

10.01.2017 u 12:18

  • +8

FIFA-na dodjela nagrada

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Diego Maradona, jedan od najvećih igrača nogometaša svih vremena, žestoko se obrušio na sunarodnjaka Lionela Messija i njegove suigrače iz Barcelone jer se nisu pojavili u Zürichu na Fifinoj svečanosti gdje je Cristiano Ronaldo proglašen najboljim nogometašem godine

Podsjetimo, hrvatski nogometaš Luka Modrić uvršten je u idealnu Fifinu nogometnu momčad svijeta za 2016. i među prvima je javno prozvao igrače Barcelone i poručio kako nisu smjeli bojkotirati ovu svečanost.

Nešto kasnije oglasio se i Diego Maradona koji nije štedio Messija i društvo koji su svoju odluku da se ne pojave u Zürichu pokušali opravdati odmorom i pripremom za uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa.

'Iskreno, razočaran sam Messijem. Gledanjem televizije iz svog doma ne možete se boriti protiv bilo koga ili bilo čega. Ovdje se možete boriti… Zaista ne znam zašto Barcelona nije došla na ovako važnu priredbu', kazao je Maradona za španjolsku televiziju TVE dodavši:

'Očito imaju svoje prioritete, a prioritet je bio taj da Leo ne dođe! U Zürichu se možete boriti bolje nego u Barceloni', poslao je tako jasnu poruku svom sunarodnjaku Lionelu Messiju i ostalim članovima Barcelone koji su očito odlučili bojkotirati ovu svečanost jer su znali kako će Cristiano Ronaldo biti zvijezda večeri. No mnogi ljubitelji nogometa pitaju su je li Maradona, koji je bio sklon skandalima, ipak malo pretjerao.

Nema sumnje kako je i Zvonimir Boban, savjetnik predsjednika Fife, teško primio ovu odluku Messija i društva. Bez njih ova svečanost bila je nepotpuna.