UZVRAT FORMALNOST

ManU već kod Schalkea osigurao finale

26.04.2011 u 22:37

Bionic
Reading

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Manchester United je u Gelsenkirchenu pred 55 tisuća gledatelja svladao Schalke sa 2:0 te tako stigao na korak do finala natjecanja koje se igra 28. svibnja na Wembleyju

Manchester je već u prvih 90 minuta riješio pitanje prolaska u finale. Fergusonova družina je protutnjala Gelsenkirchenom i nanijela Schalkeu prvi domaći poraz u Ligi prvaka. Bila je to prava demonstracija moći u kojoj su gosti igrali protiv statistike, jer nikada u prošlosti u ovome natjecanju nisu bili bolji od bundesligaša u nokaut fazi (četiri puta).

'Crveni vragovi' su sada ostvarili gostujući trijumf koji im jamči da će vidjeti završni meč, a treba spomenuti kako su nogometaši ManU-a nastavili fantastičan niz – još ove sezone nisu primili gol na gostujućoj utakmici u Ligi prvaka.

Schalke je hrabro i otvoreno krenuo u okršaj s favoriziranim Manchesterom, ali u takvoj igri nije imao šanse protiv kvalitetnije engleske momčadi. Gosti su dominirali, u 'džep' su strpali vezni red bundesligaša, a zašto se na odmor otišlo bez golova u domaćoj mreži zaslužan je bio samo jedan čovjek.

Vratar Schalkea Manuel Neuer, koji će na ljeto napustiti klub u kojem je proveo cijelu karijeru, prvo je skinuo odličan pokušaj Waynea Rooneyja sa 16 metara (3), a zatim čudesno obranio po dva zicera Javieru Hernandezu (14, 36) i Ryanu Giggsu (27, 45). Što se tiče nogometaša njemačkog prvoligaša, oni su u prvih 45 minuta bili bezopasni po Edwina van der Sara.

Ni u nastavku Manchesterov pritisak nije popustio. Odmah na početku je Neuer izvadio loptu ispod grede upućenu glavom od strane Patricea Evre (47). Samo minutu kasnije Giggs je lažnjakom izbacio dva braniča, ali i poslao loptu pored Neuera i njegove lijeve vratnice.

Uslijedilo je razdoblje od 15-ak minuta u kojima je i Schalke došao do daha, ali odmah nakon toga su ManU-ovi igrači namjestili nišanske sprave.

Prvo je u 67. minuti Rooney sjajno asistirao Giggsu koji je poslao loptu ispod Neuera za vodstvo od 0:1, a u 69. minuti je Hernandez, poznatiji kao Chicharito, podvalio loptu za Rooneyja koji je također bio precizan za velikih 0:2. Do kraja utakmice Manchester je bez problema sačuvao veliku prednost.

Uzvratna utakmica se igra na Old Traffordu 4. svibnja, ali jasno je kako je drugih 90 minuta samo formalnost i da će Manchester izboriti svoje peto finale u povijesti.

Drugi polufinalni par čine Real Madrid i Barcelona, a prvi susret je u srijedu na Santiago Bernabeu (27. travnja).

SCHALKE 04 - MANCHESTER UNITED 0:2

Strijelci: 0:1 Giggs (67), 0:2 Rooney (69).
Schalke: Neuer - Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei (Escudero, 73) - Farfan, Papadopoulos, Jurado (Draxler, 83), Baumjohann (Kluge, 53) - Raul, Edu
Manchester: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park (Scholes, 73) - Rooney (Nani, 83), Hernandez (Anderson, 73)

Giggsov gol

Rooneyjev gol