ISKRIVLJENI HEBREJSKI

Mandžukićeva tetovaža zbog koje je postao predmet sprdnje

15.04.2015 u 12:36

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije te madridskog Atletica Mario Mandžukić često je žrtva protivničkih braniča pa je jednako često i na travnjaku. Tako je bilo i u prvoj u utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u okršaju madridskih Atletica i Reala, a koja je završila bez pobjednika 0:0

Naime, u 52. minuti, nakon jednog duela sa Sergiom Ramosom, lakat španjolskog igrača završio je na Mandžukićevom licu, pa je hrvatski napadač pao na travnjak. I u tom mu se trenutku digao dres otkrivši na leđima tetovažu napisanu na hebrejskom. Istina, ta je tetovaža viđena i na Mandžinim leđima dok je igrao za Bayern, ali poznavatelji jezika tek su sada dali sud o njoj.

Međutim, ono što bi kod nas glasilo: 'Ono što te ne ubije, ojača te', na Mariovim je leđima napisano krivo.

Kako su nam potvrdili ljudi kojima je hebrejski jezik materinji, tetovaža je napisana u krivom smjeru jer se na hebrejskom piše i čita zdesna nalijevo, a uza sve to ima i dosta gramatičkih grešaka.

Osim po hrvatskim medijima, vijest je odjeknula i po brojnim svjetskim portalima pa će vjerojatno informacija stići i do našeg napadača.

Pitanje je samo hoće li Mandžukić reagirati te probati laserski ukloniti tetovažu ili će je ostaviti na svoju, ali i sramotu onog tko mu je takvu tetovažu napravio. Uz savjet - kada se tetoviraš na stranom jeziku, trebaš uzeti i izvornog govornika.