NIKAD NIJE KASNO

Manchester Unitedu se to nije dogodilo 24 utakmice u nizu, a susret obilježio i jedan rekord gostiju

29.11.2019 u 08:47

Bionic
Reading

Manchester United je poražen na gostovanju kod Astane (2:1), ali je svejedno osigurao prvo mjesto u skupini. Susret je obilježio i prekid jednog niza 'crvenih vragova' te jedan rekord

Engleskom velikanu nije se to dugo dogodilo! Naime, kada je Manchester United prvi poveo u europskom natjecanju nije u tome slučaju izgubio čak 24 utakmice zaredom, ali je taj niz sada stao kod Astane. Zadnji puta takav loš rasplet za 'crvene vragove' nakon njihovog vodstva bio je u veljači 2016. u šesnaestini finala Europske lige protiv Midtjyllanda.

Isto tako promijenjene su i povijesne knjige rekorda engleskog predstavnika. Mjesto među vratnicama našao je Lee Grant, engleski vratar postao je najstariji debitant za ManU u nekom europskom natjecanju u dobi od 36 godina i 305 dana (nisu uključene kvalifikacije). Malo neobično, jer je trener Solskjaer na teren poslao mladu momčad, puno klinaca pred kojima je budućnost, ali se uz njih na terenu pojavio i jedan 'veteran'.

Podsjećamo, 'Crveni vragovi' su u Kazahstan doputovali bez glavnih igrača, no i s drugom sastavom momčad Ole Gunnar Solskjaera je povela već u 10 . minuti golom Jessea Lingarda. Manchester je u 54. minuti mogao sve riješiti, no Tahith Chong je promašio nemoguće, sa pet metara je prebacio prazna vrata.

  • +3
Astana - Manchester United, 5. kolo Europske lige, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Vladislav Vodnev / Sputnik / Profimedia

Kazna je stigla minutu kasnije kada je Dimitri Shomko izjednačio lijepim udarcem, a u 62. minuti domaćin je preokrenuo rezultat autogolom Bernarda. Antonio Rukavina je ubacio s desene strane, a lopta je pogodila Bernarda i završila u mreži. Do kraja susreta gosti su imali nekoliko lijepih prilika za izjednačenje, no Nenad Erić je sjajno branio.

Hrvatski nogometaš Marin Tomasov nije nastupio za Astanu.