zabio nakon 1033 dana

Legenda Chelseaja odlučila pomoći sebi, Mateu Kovačiću i izborniku Zlatku Daliću

28.11.2019 u 16:06

Bionic
Reading

Engleski novinari i komentatori slažu se u ocjeni da je hrvatski veznjak Mateo Kovačić 'procvjetao' pod trenerskom palicom Franka Lamparda, a trener 'bluesa' najavio da će raditi na tome da Kovačić poboljša golgeterski učinak, objavili su britanski mediji.

U 5. kolu skupine H Lige prvaka u srijedu je Chelsea u gostima kod Valencije odigrao 2:2, hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić je u 41. minuti lijepim udarcem sa 20 metara pogodio za 1:1.

U samoj završnici prvog poluvremena imao je još jednu priliku, ali je njegov udarac zaustavio vratar Valencije.

Nakon utakmice sa Valencijom trener 'bluesa' Frank Lampard otkrio je što misli o Kovačiću:

'Bilo je šale između mene i njega, jer igrač takve kvalitete morao bi zabijati više golova. Sretan sam što se napokon otvorilo, a u ovoj je utakmici mogao zabiti još jednoga. Sada je zadatak na meni i mom stožeru da u budućnosti dobijemo što više golova od njega. Nadam se da je ovo početak nečeg novog'.

Pogotkom protiv Valencije Kovačić je prekinuo niz od 145 utakmica za Real Madrid, Chelsea i hrvatsku reprezentaciju bez gola.

Posljednji pogodak zabio je u siječnju 2017. u dresu Real Madrida.

Naravno, osim trenera Chelseaja, ovakvom 'buđenju' Matea Kovačića zaisgurno se jako veseli i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kojem bi razigrani Kovačić bio još jedan veliki dobitak za Euro 2020.

  • +3
mateo kovačić chelsea fc Izvor: Profimedia / Autor: MatchDay Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia