'mesar' iz amsterdama

Manchester United doveo i treće pojačanje; za 55 milijuna eura na Old Trafford je stigao argentinski stoper kojeg zovu 'Pitbull'

17.07.2022 u 17:39

Bionic
Reading

Argentinski stoper Lisandro Martinez (24) novi je član Manchester Uniteda, potvrdili su iz kluba. Trener 'crvenih vragova' doveo ga je iz 'svog' Ajaxa, a United je 'kopljanicima' za njega, za sada, platio 55 milijuna eura odštete

Erik ten Hag, novi trener Manchester Uniteda, započeo je 'čistiti' svlačionicu svog bivšeg kluba Ajaxa. Na Old Trafford je tako stigao argentinski stoper Lisandro Martinez (24) kojeg je Ten Hag vodio u Amsterdamu.

United je potvrdio ovaj posao, za argentinskog reprezentativca je Ajaxu platio odštetu od 55 milijuna eura plus još 10 milijuna eura mogućih bonusa.

Lisandro Martinez potpisao je ugovor do 2027. godine i na Old Traffordu će zarađivati 7,5 milijuna eura po sezoni plus bonusi.

Neki tvrde da je Martinez relativno nizak za poziciju stopera (174 cm), ali te svoje nedostatke sjajno kompenzira požrtvovnom igrom. U Ajaxu je svojevremeno zaradio ne baš laskavi nadimak 'mesar', a sve zbog načina na koji igra. No, Argentinac ne voli da ga tako zovu, pa su mu navijači nakon nekog vremena dali nadimak 'Pitbull'.

'Kad sam na terenu zaboravim na sve drugo na svijetu. Želim pobjedu pod svaku cijenu. Ipak, usporedba s mesarom nije baš fina. Imam ja i odličnu tehniku i nikad ne želim namjerno ozlijediti protivnika. U Argentini me zovu Pitbull. To puno bolje opisuje moj stil igre jer 'grizem' protivnike', rekao je Martinez koji je prije dolaska u Ajax 2019. godine igrao za Defensa y Justicia, a karijeru je započeo u Newell's Old Boysima.

Prije njega na Old Traffordu su stigli Christian Eriksen i Tayler Malacia.