liga prvaka

Manchester City je Bayernu utrpao tri gola i 'rezervirao' polufinale Lige prvaka

11.04.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Manchester City je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka bio uvjerljiv, 'građani' su na svom terenu nadigrali Bayern 3:0

Prvu priliku imao je City u 22. minuti, Haaland je pucao, ali ravno u Sommera. U 26. minuti Musiala je uzvratio, pucao je s 15 metara, ali Ruben Dias je blokirao. I onda u 27. minuti majstorija Rodrija, koji postiže spektakularan gol udarcem s više od 20 metara u sam gornji desni kut. Sommer nije imao nikakve šanse i City je došao do prednosti.

Gosti iz Münchena malo su se trgnuli nakon tog gola, krenuli su po izjednačenje, ali na odmor su otišli s golom zaostatka. Bayern je i u nastavak krenuo ofenzivnije, a time je ostavljao previše prostora domaćinu. Defenzivci Bayerna, posebice Upamecano, bili su očajni, radili su pogreške, a jedna takva ih je koštala gola.

Prednost 'građana' povećao je Bernardo Silva u 70. minuti. Prethodno je Grealish oduzeo loptu Upamecanu na 25 metara od gola Bayerna i petom uposlio Haalanda koji je odlično ubacio za Silvu koji je glavom svladao Sommera.

  • +17
Manchester City - Bayern, Liga prvaka, 11.4.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Taj je gol doslovno dotukao Bayern koji se više jednostavno nije mogao vratiti u utakmicu. City je 'namirisao krv', preuzeo inicijativu i do kraja uspio još jednom zaviti.

Konačni rezultat 3:0 postavio je Haaland u 77. minuti. Alvarez je ubacio u kazneni prostor, a Stones glavom spustio loptu za Haalanda koji se prikrao iza leđa neopreznog Pavarda.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi Bayerna koji će ovakvom igrom teško dostići prednost Cityja u uzvratu. Već se sada može reći da su 'građani' s ovih 3:0 'rezervirali' mjesto u polufinalu Lige prvaka.