polufinale kupa

Zoran Zekić uoči Hajduka ima samo jednu želju: Daj Bože, da prođemo u finale...

11.04.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa sutra (srijeda, 12. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa na svom terenu dočekuju Hajduk. Susret je najavio trener 'farmaceuta' Zoran Zekić

Slaven Belupo pred svojim navijačima u Koprivnici u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa sutra (srijeda, 12. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) dočekuje Hajduk. 'Farmaceuti' su spremni, priželjkuju prolazak u finale i borbu za prvi trofej u klupskoj povijesti.

'Igramo jednu od najbitnijih utakmica ove sezone, radujemo se svi tome i nadam se da ćemo sutra biti zaista na dobrom nivou. Znači što se tiče discipline i što se tiče, laički rečeno, igre s loptom. Malo nam fali u zadnje vrijeme ta nekakva protočnost, dosta se i bavimo time te analiziramo. Nogomet je jednostavno ponekad takav. Evo za primjer imali smo u dvije utakmice, protiv Šibenika i Gorice, 38 udaraca na gol, a uzeli smo jedan bod. Protiv Istre i Varaždina smo imali malo manje, iako smo stvorili dovoljan broj prilika, a uzeli smo četiri boda. Naravno da nas je kasno primljeni pogodak protiv Varaždina malo poljuljao, ali nemamo previše vremena za razmišljanje o tome', rekao je trener Slaven Belupa Zoran Zekić u najavi utakmice.

Hajduk je favorit u ovom susretu, jasno je to i Zekiću, ali...

'Po meni se Hajduk dosta digao u zadnje vrijeme. To su pokazali u utakmici s Istrom gdje su s igračem manje zaista izgledali jako dobro. O njihovoj individualnoj kvaliteti ne treba trošiti riječi. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i nadam se da sami sebi nećemo raditi pritisak te da ćemo biti jači na lopti. Također, da će ta protočnost biti bolja i da ćemo iz toga svega imati malo više kompaktnosti te iz dubine biti što opasniji', kaže Zekić te otkrio i kakva je situacija s igračkim kadrom uoči polufinala Kupa:

  • +10
Slaven Belupo - Varaždin, 28. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Imamo nekih manjih problema. Danas imamo još trening pa se nadam da će svi biti na dispoziciji. Znate da Kocijana nema duže vrijeme jer se povrijedio baš pred utakmicu s Hajdukom prije mjesec dana. Vidjet ćemo još kakvo je stanje s Marinom i još nekim igračima. Tako da ćemo se danas odrediti za sastav.'

Zekić u se finalu domaćeg Kupa još nije našao kao trener, ali je sa Šerifom osvojio dva Kupa u Moldaviji...

'Svaka utakmica je meni bitna, a za ovu ne mogu reći da je ne iščekujem. Zaista, polufinale Kupa protiv odličnog protivnika, bit će i odlična atmosfera. Dakle, sve što smo vidjeli, ali se još nismo susreli u ovakvom natjecanju. Jedna je utakmica, zaista puno toga ovisi o nama, nadam se da ćemo biti konkurentni i da ćemo pokazati svoje pravo, zapravo najbolje lice što možemo', kaže Zekić kojemu je jasno da će Hajduk i sutra u Koprivnici imati veliku podršku navijača:

'Hajduk je uvijek Hajduk. Znate da ovdje imaju jako veliku podršku i da su ovdje praktički kao doma. Sve to o čemu razgovaramo nama bi trebao biti dodatni motiv. Više vjerovati u sebe u određenim trenucima i biti puno hrabriji. Onda je sve zaista otvoreno. Tako da očekujem jednu zanimljivu utakmicu i nas najboljem mogućem izdanju.'

Slaven Belupo nikad nije bio bliže trofeju, prvom u klupskoj povijesti...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Ne razmišljam tako, već isključio o sutrašnjoj utakmici. Da bi došao do trofeja moraš sutra proći, pa tek onda u finalu o tome razmišljati. Daleko smo mi još od toga, 90 i više minuta. Sutra će se pokazati koliko te prognoze idu u pravom smjeru', oprezan je Zekić koji se za kraj osvrnuo i na pritisak koji nosi ova utakmica:

'Obje momčadi imaju neku svoju vrstu pritiska. Naravno da je Hajduk velik klub i da su očekivanja velika, da svake godine moraju osvojiti nekakav trofej. Mi ne možemo reći da nemamo pritisak, ali nadam se da je to pozitivan pritisak, jer to je sport i težnja da napraviš što bolji rezultat. U tome svemu siguran sam da će moji igrači biti koncentrirani i disciplinirani, samo nam treba još malo začina da bi to izgledalo bolje. Iskreno da vam kažem, ne zanima me hoćemo li mi biti divni i krasni, ili će poslije utakmice netko reći da je to izgledalo ovako ili onako. Najbitnije će biti, daj Bože, da prođemo u finale', zaključio je Zoran Zekić.