ZA SVA VREMENA

Mamićevo nogometno čudo; emotivno obraćanje hrvatskog stručnjaka koji ni sam ne može vjerovati

19.12.2018 u 09:34

Bionic
Reading

Trener Al Aina Zoran Mamić nije skrivao oduševljenje ulaskom svoje momčadi u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Domaćin natjecanja Al Ain napravio je malo nogometno čudo, jer je u polufinalu nakon 11-eraca izbacio velikog favorita, južnoamerčkog prvaka River Plate, a prije toga je bio bolji i od Wellingotna te Esperancea.

'To je sjajno postignuće, mislim da je to najveći rezultat u povijesti zemlje i Al Aina. Ponosan sam što sam dio ovog uspjeha. Po prvi puta smo u povijesti osvojili dvostruku krunu, a sada smo prošli u finale Svjetskog kluspkog prvenstva', rekao je presretni Mamić.

'Ovo što se dogodilo večeras je nevjerojatna stvar. U 15 dana to je bila naša peta utakmica. Fantastična publika gurala nas je preko krajnjih granica. Neizmjerno sam ponosan', dodao je trener Al Aina.

U finalu Al Ain očekuje dvoboj protiv pobjednika Real Madrida i Kashime Antlersa. Mamić priželjkuje 'kraljevski klub', jer bi to bio praznik nogometa za njegove igrače i najbolja moguća nagrada za dosad učinjeno.

'Neka Real dođe u finale pa što bude.'

  • +3
Al Ain - River Plate, polufinale SP klubova, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Mohamed Flis/DPA/PIXSELL

Još malo se osvrnuo na ono što su pružili njegovi izabranici protiv River Plate...

'Nevjerojatno je što su napravili moji dečki. Koliko su pokazali energije, ljubavi prema nogometu, duha, koliko su jedan drugog bodrili. Zaslužuju uživati u ovom trenutku. Sada pred sobom imamo četiri dana za oporavak, moramo to iskoristiti najbolje što možemo, jer će finale biti jako teško za nas.'