NIJE BILO KVORUMA

Mamić ljutit, odluka o sucima odgođena

27.04.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Danas je u hotelu Sheraton održana 22. sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Na njoj se, između ostalog, trebalo raspravljati o zahtjevu Dinama da mu na tri svibanjske utakmice s Hajdukom sude suci iz inozemstva. Međutim, kada je ta tema došla na dnevni red, kvoruma više nije bilo

Iako se s netrplejnjem očekivala odluka IO-HNS-a hoće li strani suci suditi tri ogleda Dinama i Hajduka, zasad se, zbog nedostatka kvoruma, odluka prolongirala. Međutim, suci su iznijeli svoj stav.

'Komisija se nije sastajala, ali smo telefonski međusobno komunicirali. Mogu kazati da u ime komisije apsolutno stojimo iza naših sudaca, koji mogu suditi svaki svjetski derbi, pa tako i hrvatski između Dinama i Hajduka. Stoga je komisija nogometnih sudaca mišljenja da nam nisu potrebni inozemni suci, no isto tako prihvatit ćemo odluku IO-a ako ona bude drugačija', rekao je Stjepan Djedović, predsjednik Komisije za suđenje pri HNS-u.

Uoči rasprave o stranim sucima sa sjednice je poput furije izletio Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, koji je s nogu samo rekao: 'To su sve kriminalci'.

Djedović je kasnije potvrdio da osim Mamića nije bilo ni Brlekovića ni Bartolčića, to jest da nije bilo kvoruma te da se riječi kakvima se kasnije obratio Mamić na sjednici nisu čule.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije potvrdio kada će biti nova sjednica IO-a, ali je rekao da će se sve poduzeti kako bi se ta odluka riješila na vrijeme.