uvjereni u nepravdu

Mali klub ogorčen jer ga nisu pustili u Bundesligu: Novac uništava nogomet!

23.05.2018 u 16:52

Bionic
Reading

Holstein Kiel jako je loše podnio poraz u dodatnim kvalifikacijama za Bundesligu koje je igrao s Wolfsburgom te smatra da je unatoč svemu više zaslužio igrati u prvoj ligi od kluba koji ga je svladao...

Mali klub iz Kiela bio je možda i najugodnije iznenađenje sezone u njemačkom klupskom nogometu. Iako su mu mnogi predviđali borbu za opstanak u drugoj ligi, Holstein se do samog kraja sezone borio s Fortunom Düsseldorf i Nürnbergom za izravni plasman u Bundesligu, da bi ipak završio treći te morao u dodatne kvalifikacije.

No, u dvije utakmice s Wolfsburgom izgubio je s ukupnih 4:1, a umjesto na pruže ruku boljoj momčadi i čestitaju na ostanak među elitom, iz Holsteina Kiela stigle su ogorčene poruke.

'Treća najgora momčad Bundeslige dobiva drugu priliku izboriti opstanak, a ekipa koja se pošteno namuči u drugoj ligi mora na kraju igrati s nekim tko ima budžet jednak klubovima iz Lige prvaka. Tu se radi o novčanoj mašineriji i usr**om reklamiranju! Nogomet bi trebao biti sport, a kad su u pitanju nastupi tijekom ove sezone, mi smo zaslužili biti u prvoj ligi prije nego Wolfsburg,' izjavio je nakon susreta branič Dominik Schmidt.

'Dodatne kvalifikacije su dvojbena druga prilika za igrače koji su 34 kola čini se bili previše zauzeti brojanjem svojih novaca,' dodao je pak suigrač Dominic Peitz.

U prošlosti su tri kluba išla izravno iz druge u prvu njemačku ligu, ali to je promijenjeno zadnjih godina kako se ne bi narušila kvaliteta među elitom.

'Novac ne pokreće samo svijet, nego i nogomet, zato su uvedene ove utakmice. Wolfsburg je taj koji je doživio neuspjeh, a ne mi. Iza njih je katastrofalna sezona,' zaključio je pak kapetan Holstein Kiela Rafael Czichos.

Na njihovu žalost, protesti im neće pomoći i morat će pokušati sljedeće sezone izboriti jednu od prve dvije pozicije u drugoj ligi koja izravno vodi u društvo Bayerna, Borussije Dortmund, Schalkea, Hoffenheima i ostalih...

  • +4
RB Leipzig - Wolfsburg, 33. kolo Bundeslige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL