KRAJ SURADNJE

Rudeš ostao bez svog spasitelja: Ispisao povijest pa jako brzo otišao!

22.05.2018 u 13:46

Bionic
Reading

Jose Manuel Aira koji je serijom sjajnih rezultata spasio Rudeš od ispadanja iz HT Prve lige neće voditi mali zagrebački klub sljedeće sezone...

Podsjetimo, Rudeš je bio na samom dnu ljestvice uoči proljetnog dijela sezone, a Inaki Alonso i Dinko Jeličić nisu uspjeli izvući maksimum iz momčadi pa je klubu ozbiljno prijetilo ispadanje iz lige.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No, dovođenje Jose Maria Aire na čelo momčadi bio je pun pogodak zagrebačkog kluba. Španjolski 42-godišnji stručnjak u 12 utakmica osvojio je čak 24 bodova i upisao sedam pobjeda, uključujući i one protiv Osijeka, Rijeke, Hajduka i Dinama kojima je ispisao klupsku povijest.

Rudeš - Dinamo 1:0 (35. kolo 2017./18., 14.5.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Rudeš je s lakoćom matematički osigurao opstanak, ali na njegovu žalost i ostao bez Aire uoči svoje druge sezone u HT Prvoj ligi. Naime, Španjolcu je istekao ugovor, a klub mu se zahvalio na radu na svojoj službenoj stranici.

'Kao trener, Aira je perfektno znao kako se nositi s teškom situacijom. Stvorio je kompaktan, snažan i željan tim koji je dokazao da pripada elitnom rangu. Zahvaljujemo Airi na svom naporu i trudu koji je uložio u ovaj klub i želimo mu sve najbolje u nastavku njegove profesionalne karijere,' poručuju iz Rudeša koji su Airu dobili kao dio poslovne suradnje s Alavesom.

Tko zna, možda jednog dana ovaj čovjek bude vodio neki od najjačih španjolskih nogometnih klubova...