BUGARIN I DALJE NA MORU

Maleš: Bilo bi smješno da smijenimo Balakova

05.08.2011 u 17:19

Bionic
Reading

Europa je ostala iza Hajduka, nisu se bijeli uspjeli ni ugrijati igrajući međunarodne utakmice, a već su se oprostili

Stoke City i u uzvratu je pobjedio s 1:0, jedini pogodak bio je autogol Miličevića. Australac je odigrao svoju prvu službenu utakmicu za Hajduk, bio je borben, žustar, agresivan, od prve minute 'tukao' se s opasnim Jonesom, ali vidi se na njemu da je imao dugu stanku.

Da ne bi bilo zabune, Stoke je kvalitetniji, bolji, natjerao je Hajduk da igra na duge lopte, koji su u pravilu postajale lak plijen engleskih skakača. Eventualni Hajdukov prolaz protiv osrednje, ali dovoljno jake, premierligaške momčadi, bio bi prvorazredna senzacija. Toga moraju biti svjesni svi u Hajduku, u dvobojima protiv Stokea moglo je vodstvo bijelih spoznati sve limite svog igračkog kadra.

Ovaj Hajduk i dalje je ovisan o Anasu Sharbiniju, o njegovim trenucima inspiracije, kojih je sve manje. Sharbini mlađi, najplaćeniji Hajdukov igrač, iz utakmice u utakmicu nas uvjerava kako nije taj kalibar. Znanje koje se krije u njegovim nogama nije sporno, ali nije slučajno da nijedan trener, nije iz njega mogao izvući ono najbolje.

Trener Krasimir Balakov nakon utakmice zavapio je za napadačem i klasičnim organizatorom igre. Kako i ne bi kad je Hajduk posljednji pogodak postigao još tamo 19. srpnja protiv Šibenika, a nakon toga u četiri utakmice nije uspio zatresti mrežu. Balakov je u crnom nizu, ima tri poraza zaredom, sva tri od po 1:0, ali njegov stolac nije uzdrman.

'Bilo bi smiješno da razmišljamo o smjeni trenera', odagnao je nakon utakmice predsjednik Hrvoje Maleš bilo kakva negativna razmišljanja.

Ovo vodstvo Hajduka, barem za sada, nema se namjeru ponašati poput svojih prethodnika i trenere mijenjati nakon prvog poraza. Imaju veliko povjerenje u Balakova i njegov rad, vjeruju da će sve brzo doći na svoje.

'Ne mogu se stvari baš tako lako posložiti u samo dva mjeseca', rekao je Balakov nakon utakmice.

I to je velika istina, bugarski je trener tek posložio momčad. Tako je kritike na svoj rad primao i Edoardo Reja, a plodovi su se vidjeli tek nekoliko mjeseci nakon što je otišao u Lazio. Hajduk je odlučio Balakova pustiti da radi, vidi se da su bijeli organizirani, da nema bezglavosti u igri, ali morat će Bugarin početi pobjeđivati. I to već u nedjelju protiv Rijeke, jer rezultatima se mjeri kvaliteta njegovog rada.

Europska liga mora biti zaboravljena, Hajdukov glavni ovosezonski cilj je prvenstvo Hrvatske, a Dinamo je već pobjegao za tri boda. Sada Splićani, za razliku od Dinama, neće biti opterećeni europskim utakmicama, mogu biti maksimalno fokusirani na Hrvatsku ligu. Barcelona i Stoke su prošlost, Hajdukova realnost su Rijeka, pa Istra.