TAKO JE I ZA REPREZENTACIJU

Maksimirski stadion se raspada? Kako je Dinamo svojim potezom smirio stroge delegate Uefe

22.03.2019 u 11:59

Bionic
Reading

Najveći problem hrvatske nogometne reprezentacije je što nema adekvatan nacionalni stadion, a to se moglo primijetiti i na otvaranju kvalifikacija za Euro na Maksimiru protiv Azerbajdžana (2:1). Godinama se govori o naciponalnom stadionu, ali zasad ništa nije poduzeto

Rak rana hrvatskog nogometa su loši uvjeti po pitanju infrastrukture. Nešto se po tome ipak mijenja, ali zahvaljujući privatnom stranom kapitalu. No u Hrvatskoj i dalje nema stadiona dostojnog druge reprezentacije na svijetu, neki imaju premali kapacitet, a neki opet žude za detaljnomm obnovom.

U ovu drugu kategoriju spada stadion Maksimir koji je odavno postao betonsko ruglo bez obzira na česte 'kozmetičke' zahvate. Upravo na tom zdanju u metropoli Hrvatska igra najviše utakmica, a protiv Azerbajdžana to joj je bila jubilarna 50. na zagrebačkom stadionu.

  • +19
Hrvatska - Azerbajdžan, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No maksimirski stadion koji je ujedno i dom Dinama, u lošem je stanju, pa su čelnici 'modrih' zbog sigurnosti i velikog broja navijača koji su pohodili utakmice Europske lige, kako su nam potvrdili, samoinicijativno postavili zaštitne mreže na zapadnoj tribini koje su bile i na utakmici hrvatske reprezentacije.

U Dinamu su to napravili kako bi preduhitrili moguće pritužbe od delegata Uefe za vrijeme dvoboja u Europskoj ligi, ali i kako bi zaštitili same navijače od eventualnog odlomljavanja krhotina s tribina. Nije tajna kako su neke tribine u jako lošem stanju...

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Taj stadion je gradski i nije u najboljem stanju. Može se dogoditi da nam ovi iz UEFA-e jednom zabrane igranje na tom stadionu, iz sigurnosnih razloga. Bilo bi žalosno da pored ovako fantastičnih rezultata, moramo ići igrati u Maribor ili Rijeku… Ako se pod hitno stadion ne sanira možda nećemo moći ni domaće utakmice igrati u Maksimiru', upozorio je prije Dinamov predsjednik Mirko Barišić, a i ta izjava dokazala je na kakvom stadionu igra hrvatski prvak Dinamo te reprezentacija.

Ipak, ima i dobrih vijesti... 'Zato smo odlučili da Dinamo u suradnji s Gradom Zagrebom izgradi sam svoj stadion!', rekao je tada Barišić.