teško izborena pobjeda

Kada Luka Modrić ovako nešto kaže, onda je jasno što možemo očekivati u bliskoj budućnosti

22.03.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u dvoboju prvog kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. u Zagrebu je svladala Azerbajdžan 2:1 (1:1). Iako je druga reprezentacija s posljednjeg Svjetskog prvenstva, Hrvatska je morala uložiti jako puno tuda da pobjedom započne kvalifikacije

Baš kao što je izbornik Zlatko Dalić najavljivao, ogled s Azerbajdžanom potvrdio je da Hrvatska ni u ovim kvalifikacijama neće imati lagan posao. Već protiv Azerbajdžana, Luka Modrić, Ivan Rakitić i ekipa morali su uložiti maksimum, pa čak i više od toga, da bi upisali važna tri boda na putu prema Euru 2020.

Tim prije što su gosti, a koje je u čvrsti bunker postavio hrvatski trener Nikola Jurčević, poveli u prvom poluvremenu. Ipak, upornošću i trudom Dalićevi su izabranici stigli do preokreta i pobjede, ali puno teže nego se očekivalo.

  • +19
Hrvatska - Azerbajdžan, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Pa slažem se. Ali najvažnije je da smo ostvarili pobjedu i osvojili ta tri boda, koja su jako važna. Pokazalo se, kao što ste i rekli, da nema lakih protivnika i da će svaka utakmica ovih kvalifikacija biti jako teška i borba do zadnje minute, a takvu utakmicu možemo očekivati i u nedjelju kod Mađarske. No na kraju je najvažnije da smo došli do ove pobjede', rekao je u razgovoru za tportal Luka Modrić, zvijezda Real Madrida.

Je li vas bilo u kojem trenutku strah za pobjedu, s obzirom na pogodak i prednost gostiju? Istina je da ste dominirali, ali nikako nije dolazilo do konkretne prilike.

'Nije nas bilo strah. Bilo je jako bitno da budemo strpljivi, ono na čemu je inzistirao izbornik. Mislim da smo imali inicijativu, stvarali smo polušanse, šanse, imali smo dosta centaršutova. Ali oni su se jako dobro branili. I zabili su nam taj gol iz kontre. Tako da, htjeli-nehtjeli, neke stvari pokušavaš raditi još brže nego što je bio dogovor. Ali sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni s dosta dijelova utakmice. Ponavljam, tri boda su najvažnija', kaže Modrić, očito itekako svjestan onoga što ih čeka u bliskoj budućnosti. Uostalom, u rujnu će proslaviti 34. rođendan i pitanje je koliko će još moći igrati na ovako visokoj razini.

  • +10
Hrvatski navijači protiv Azerbajdžana Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

U nedjelju gostujete u Budimpešti, kod Mađarske, koja je u prvom kolu kvalifikacija poražena od Slovačke 2:0, što domaćinima u ogledu s vama predstavlja imperativ.

'Očekujem tešku i neugodnu utakmicu. Igrali smo s njima i prije nekoliko godina prijateljsku utakmicu i bilo je dosta teško, tako da nas takav ogled očekuje i u nedjelju. Ali očekujem da ćemo imati više prostora nego u ovoj utakmici protiv Azerbajdžana. Siguran sam da će nas i izbornik dobro pripremiti za tu utakmicu', završio je Luka Modrić, najbolji nogometaš svijeta za 2018. godinu, koji je još jednom dokazao da mu nije važno s kim, odnosno protiv koga igra, jer uvijek daje svoj maksimum.