EUROPSKA LIGA

Maksimir je rasprodan, poznato je i koliko navijača Seville dolazi u Zagreb

23.02.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Među oko 9.500 gledatelja koji će u četvrtak na Maksimiru prisustvovati utakmici Dinama i Seville bit će oko 400 gostujućih navijača, izvijestila je Sevilla u utorak

'Dobili smo 200 ulaznica za jednu tribinu te još 200 za drugo mjesto na stadionu', rekao je Sevillin glasnogovornik za Hinu.

Dinamo i Sevilla će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige nakon što je u prvoj utakmici Sevilla pobijedila 3:1.

Stadion u Maksimiru će biti ograničenog kapaciteta zbog mjera uvedenih u Hrvatskoj protiv koronavirusa te zbog oštećenja istočne tribine. Dinamo je ranije tijekom dana izvijestio kako su prodane sve ulaznice, no nije objavio koliko točno gledatelja očekuje.

Na stadionu Sanchez Pizjuán bilo je 1.200 Dinamovih navijača među ukupno 28.750 gledatelja.

  • +20
Sevilla - Dinamo, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ambijent je bio pravi nogometni, naši navijači su bili fantastični, hvala im što su došli u takvom broju', rekao je nakon utakmice Dinamov strijelac Mislav Oršić.

'Nadam se da ćemo i ove godine uspjeti napraviti iznenađenje u uzvratu', dodao je. Dinamo je zahvaljujući njegovom hat-tricku pobijedio prošle sezone Tottenham s 3:0 u osmini finala nadoknadivši zaostatak od 0:2 iz prve utakmice.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo je zatim u četvrtfinalu ispao od Villarreala, kasnijeg pobjednika natjecanja, sa 0:1 na Maksimiru i 1:2 u Španjolskoj.

Sevilla, koja je šest puta osvajala Europsku ligu, nikada nije izgubila na gostovanjima kod hrvatskih momčadi. S Rijekom je odigrala 2:2 godine 2014. u Europskoj ligi, a dvije godine kasnije bila je bolja od Dinama sa 1:0 u Ligi prvaka.