desetkovani ozljedama

Šok na Maksimiru; Dinamo će protiv Seville igrati bez čak pet standardnih prvotimaca, ali lošim vijestima tu nije kraj...

22.02.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Dinamo u četvrtak (24. veljače, 18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv Seville. 'Modri' su prvu utakmicu izgubili 3:1 iako nisu odigrali loše, ali u uzvratu se - kako sada stvari stoje - nemaju čemu nadati

Trener Dinama Željko Kopić ovog je tjedna pred najvećim izazovima u trenerskoj karijeri. Strateg 'modrih' sigurno ne može mirno spavati nakon nedjeljnog 0:0 remija s Lokomotivom u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, a ono najgore ga tek očekuje.

Dinamo prvo u četvrtak (24. veljače, 18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv Seville. Na Sanchez Pizjuanu 'modri' i nisu odigrali lošu utakmicu, ali na kraju su izgubili 3:1. U tom trenutku se činilo da se imaju čemu nadati u uzvratu.

No sad je jasno da se Dinamo u četvrtak može nadati samo čudu, koje se već jednom dogodilo. Protiv Tottenhama. Sjećate se? Nažalost, Dinamo će po to čudo u četvrtak krenuti bez gotovo pola momčadi.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
Dinamo - Lokomotiva (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Arijan Ademi zbog kontuzije mišića neće biti u kadru u četvrtak za utakmicu protiv Seville. Do kraja tjedna će se vidjeti zdravstveno stanje kapetana za dalje', potvrdili su u utorak iz kluba.

Tako će protiv Seville Željko Kopić morati sastaviti momčad u kojoj sigurno neće biti kapetana Arijana Ademija, od ranije je ozlijeđen Luka Ivanušec, a još se nisu oporavili Dino Perić i Komnen Andrić. Uz njih je pod velikim znakom pitanja nastup Kevina Theophilea-Catherinea, ali u ovom su trenutku veće šanse da ne zaigra nego da istrči.

Kopić je tako doslovno preko noći ostao bez pet standardnih prvotimaca, a kad se tome još pribroji očajna forma Brune Petkovića i Rasmusa Lauritsena, svi se s pravom pitaju u kojem će sastavu Dinamo istrčati protiv Seville. I čemu se uopće nadati?

  • +20
Sevilla - Dinamo, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nažalost, problemima za Dinamo tu nije kraj jer već u nedjelju 'modre' u 25. kolu Hrvatski Telekom Prve lige čeka derbi s Osijekom u Gradskom vrtu. I gotovo je sigurno da će za tu utakmicu od ozlijeđenih igrača možda spremi biti tek Theophile-Catherine i Andrić.

I sada Željko Kopić jednostavno mora odabrati što mu je važnije - loviti rezultat protiv Seville ili sačuvati glavninu momčadi za nedjelji derbi s 'nabrijanim' Osijekom. Odluka bi trebala biti više nego logična, prvenstvo bi trebalo dobiti prednost jer poraz u Osijeku znači gubitak prvog mjesta na ljestvici. A nije da samo Osijek 'visi za vratom', tu je i Hajduk u naletu...

NK Dinamo - NK Lokomotiva 0:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport