FINAL FOUR U KÖLNU

Makedonija u suzama; rukometna drama s tužnim završetkom za hrvatsku koloniju u Vardaru

26.05.2018 u 19:55

Bionic
Reading

U finalu rukometne Lige prvaka u nedjelju će igrati Nantes, koji je napravio iznenađenje u prvom polufinalu pobjedom nad PSG-om 32:28, te Montpellier, koji je u drugom polufinalu šokirao aktualnog prvaka Vardar 28:27

Većina je očekivala reprizu prošlosezonskog finala između Vardara i PSG-a (koje su dobili Makedonci), ali papirnati favoriti polomili su zube.

Prvo su milijunaši iz Pariza pali u dvoboju sa drugim francuskim klubom Nantesom, a nešto kasnije nastradao je i Vardar.

Vardar - Montpellier, navijači se zabavljaju na tribinama Izvor: Društvene mreže

Makedonci su aktualni europski prvaci i osvajači SEHA Lige, te su imali želju ispisati povijest te postati prva momčad koja je obranila naslov od kada je uveden format Final Foura, ali to im se nije ostvarilo.

U dramatičnom okršaju Montpellier je srušio momčad iz Skoplja za koju igra i mala kolonija hrvatskih igrača (Cindrić, Ćupić, Karačić) te ćemo tako u nedjelju imati francusko finale.

Montpellier je napravio veliko iznenađenje, jer su Francuzi ovogodišnju sezonu započeli u C skupini najslabije rangiranih momčadi Europe.

Francuzi su imali prednost veći dio utakmice, no minutu i pol prije kraja Makedonci su pogotkom Stoilova izjednačili na 27:27. Pogodak vrijedan finala za francusku momčad je 19 sekundi prije kraja zabio Argentinac Simonet, kome je to bio prvi gol na utakmici, a zadnji napad Vardara upropastio je Borozan.

Valentin Porte (8), Michael Goigou (7) i Melvyn Richardson (6) bili su najbolji kod Francuza, a Luka Cindrić (6), Vuko Borozan (6) i Ivan Čupić (5) makedonsku momčad. Treći Hrvat u redovima skopske momčad Ivan Karačić ostao je bez učinka.

  • +5
Finale SEHA lige, Vardar - Zagreb, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Maja Zlatevska / CROPIX