TRIJUMF NANTESA

Rukometna senzacija u Kölnu; PSG i Karabatić na koljenima, Lazarov rekordom do finala

26.05.2018 u 17:12

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala rukometne Lige prvaka dogodilo se iznenađenje, okršaj francuskih klubova završio je slavljem Nantesa nad PSG-om 32:28

Bogati PSG uz pomoć katarskih milijuna zadnjih godina je u lovu na europsku krunu u nogometu i u rukometu. I ove sezone su Parižani posrnuli u oba sporta.

Nogometaši su ispali u nokaut fazi, a rukometaši, koji su stigli na Final Four u Köln kao prvi favoriti, zaustavljeni su u polufinalu.

Nantes im je uzeo mjeru 32:28, a u knjige rekorda upisao se igrač iz pobjedničke momčadi Kiril Lazarov. Makedonac je sada na ukupno 57 pogodaka na završnim turnirima, tako je preskočio na vječnoj ljestvici Filipa Jichu i Momira Ilića.

Kod Nantesa su Lazarov i Francuz Tournat zabili po osam pogodaka, a sjajan je bio golman Dumoulin s 11 obrana, uvijek kad je bilo najpotrebnije. Matulić nije igrao.

U redovima PSG-a najbolji je bio Remili sa šest golova, pet je dodao Hansen, a Nikola Karabatić četiri. Hrvatski reprezentativac Stepančić nije se upisao u listu strijelaca.