DOŠAO DO ZIDA

Majstor remija napustio paragvajsku repku

29.07.2011 u 19:56

Bionic
Reading

Argentinski nogometni stručnjak Gerardo Martino (48) podnio je ostavku na mjesto izbornika paragvajske reprezentacije samo pet dana nakon završetka Copa Americe na kojoj je Paragvaj osvojio drugo mjesto.

'Smatram da ne mogu napraviti ništa više od onoga što sam već ostvario u četiri godine svog mandata. Nakon prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva imao sam viziju dodatog rasta ove momčadi, ali sada smatram da smo dosegli plato gdje su rezultati na jednoj, a prikazane igre na drugoj strani,' rekao je Martino.

Osim drugog mjesta u na ovogodišnjem prvenstvu Južne Amerike, Martino je prošle godine u Južnoafričkoj Republici Paragvaj vodio do četvrtfinala svjetskog prvenstva ostvarivši tako najveći uspjeh te zemlje na svjetskim prvenstvima.

Iako je stigao do finala Copa Americe, Paragvaj u šest utakmica nije ostvario niti jednu pobjedu. Nakon pet uzastopnih neodlučenih rezultata, tri u skupini, te u četvrtfinalu protiv Brazila i polufinalu protiv Venezuele koje su izbacili na 11-erce, Paragvaj je u finalu izgubio od Urugvaja sa 0-3.

Kao glavni kandidat za Martinova nasljednika slovi bivši branič paragvajske reprezentacije, 40-godišnji Francisco Chiqui Arce, trener lokalnog prvoligaša Rubio Nua.