HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Maglica osigurao Hajduku miran uzvrat protiv Vinogradara

11.02.2015 u 16:45

  • +7

NK Vinogradar - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakuš

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su u prvoj utakmici četvrtfinala hrvatskog Kupa Vinogradar 3:0 te tako osigurali miran uzvrat 4. ožujka na svom stadionu. Bila je to i premijerna pobjeda Harija Vukasa, (privremenog) trenerskog rješenja nakon što je prošlog tjedna Igor Tudor otišao s klupe 'bilih'

Iako je Hajduk u jaskanski kraj stigao s dosta problema, iznenađenje kojem se nadao domaći četvrtoligaš Vinogradar ipak se nije dogodilo.

Momčad Harija Vukasa, koji je privremeno zamijenio sada već bivšeg trenera Igora Tudora, rutinski je odradila posao u kraju u kojem su znali imati i većih problema. Istina, 'bili' su igrali bez nekolicine standardnih igrača prve momčadi, poput Milevskog, Gotala, Mezge i Malokua, no i oni koji su ih zamijenili bili su za klasu bolji od igrača Damira Petravića.

Splićani su poveli u 32. minuti nakon tečne akcije Sušića, Caktaša i Vlašića, a okončao ju je pogotkom Kouassi. U drugom poluvremenu Maglica je u razmaku od tri minute postigao dva pogotka i riješio pitanje pobjednika, a vjerojatno i polufinalista Kupa. Kod prvog pogotka u 67. minuti asistirao mu je Vršajević, a kod drugog u 70. Kouassi. Imao je Maglica priliku postići i hat-trick, ali u zadnjoj minuti utakmice njegov su udarac blokirali domaćini. Ipak, i bez tog gola Hajduk je praktički osigurao polufinale Kupa. Uzvrat je na rasporedu 4. ožujka na Poljudu.

Hajduku je ovo treći puta da u Kupu gostuje u Mladini, a u prethodna dva navrata Splićani su pobjeđivali Vinogradar tek nakon produžetaka.