poznati svi polufinalisti

Lyon kontranapadima uništio bezidejni Manchester City i plasirao se u polufinale Lige prvaka gdje ga čeka moćni njemački Bayern

15.08.2020 u 22:59

Bionic
Reading

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u subotu u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Manchester City s 3:1

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u subotu u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Manchester City s 3:1 pogocima Maxwela Corneta (24) i Mousse Dembelea (79, 87), a strijelac za City bio je Kevin de Bruyne (69).

  • +27
Manchester City - Lyon Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL

Nakon što su u četvrtfinalu izbacili favorizirani Juventus, nogometaši Lyona eliminirali su još jednog favorita. Lyon će u polufinalu 19. kolovoza igrati protiv Bayerna, koji je sa 8:2 deklasirao Barcelonu. U prvom polufinalu 18. kolovoza sastat će se PSG i Leipzig.

Do vodećeg pogotka Lyona vidjeli smo nekoliko polušansi, a onda je u 24. minuti francuski klub uspio kazniti Manchester City. Dugu loptu prema Ekambiju izbio je Garcia, ali ju je uspio pokupiti veznjak iz Obale Bjelokosti Maxwel Cornet, te je sa 18 metara pored istrčalog vratara Cityja pogodio za 1:0.

Najbolje prigode City je imao u završnici prvog poluvremena. Prvo je u 43. minuti udarac Rodrija obranio vratar Lopes, a potom je u sudačkoj nadoknadi (45+1) Sterling pucao sa pet metara iskosa, ali je na vrijeme u blok ušao branič Lyona.

Pritisak Manchester Cityja u drugom poluvremenu urodio je plodom u 69. minuti. Nakon povratne lopte Sterlinga mrežu je zatresao Kevin De Bruyne.

U 76. minuti Gabriel Jesus je iz blizine pokušao volejem, ali je završilo traljavo. A onda je na scenu stupio Moussa Dembele. U 79. minuti, četiri minute nakon ulaska u igru, Moussa Dembele je nakon uspješne polukontre pogodio za 2:1.

City je trebao izjednačiti u 86. minuti, ali Sterling je sa pet metara neometan pucao iznad gola. Nakon toga ponovno je stigla kazna iz kontranapada, i opet je strijelac bio Moussa Dembele, koji je u 87. minuti pogodio za prolazak u polufinale.