sad je sve jasno

Luki Modriću na treningu čelnici Reala dali do znanja kakva mu je budućnost u klubu

18.10.2023 u 15:25

Bionic
Reading

Luka Modrić se nakon dva šokantna poraza Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2024., od Turske i Walesa, vratio klupskim obavezama

Tako su španjolski mediji objavili da je Luka Modrić po povratku u Madrid odradio prvi trening, a obzirom da se konstanto piše o njegovom nezadovoljstvu i maloj minutaži na tu temu je nešto rekao i trener Carlo Ancelotti.

Naime, dan ranije španjolska Marca objavila je članak o velikom nezadovoljstvu četvorice igrača 'kraljevskog kluba', a to su Rodrygo, Camavinga, Tchouaméni te naravno hrvatski kapetan Luka Modrić.

A zanimljivo je bilo čuti i Modrića uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. kad je stiglo pitanje i statusu u Realu:

'Ovo je jedna nova situacija za mene, ne igram kao prije i koliko bih htio. Mislim da svi znate da ja uvijek želim igrati, ne želim pauze i odmore. Dok igram se najbolje osjećam i pripremam. No situacija je takva i može imati neke pluseve za budućnost. Kako god bilo, spreman sam i želim igrati ako treba svaka tri dana jer se fizički osjećam dobro. Da se ne osjećam dobro, bila bi druga priča. Mentalno se isto dobro osjećam. No to je sve jedan normalan proces i tako ga prihvaćam', kazao je Modrić uoči dvoboja protiv Turske.

Tada nije mogao niti sanjati kako će Hrvatska upisati dva poraza (Turska i Wales) i tako zakomplicirati situaciju u skupini.

Stoga se na trening Reala sigurno nije vratio dobre volje i sa smiješkom na licu.

No, nema sumnje da su mu riječi trenera Carla Ancelottija popravila raspoloženje jer je pričao o njegovoj budućnosti u Realu.

Naime, španjolski novinar Jose Felix Diaz je u eteru Marca radija, medij na kojem madridski Real ima povlašten tretman, otkrio kako je trener Real Madrida Carlo Ancelotti 'jako sretan što ima Luku Modrića u momčadi i suprotno medijskim napisima, iskusni veznjak neće napustiti ekipu u siječnju.'

Ta rečenica dovoljno toga govori jer pričalo se o mogućem 'bijegu' 38-godišnjeg Modrića u SAD (Inter Miami) pa čak možda i u Saudijsku Arabiju gdje mu navodno nude 50 milijuna eura po sezoni.

Ali, ako je vjerovati izvoru iz kluba to se neće dogoditi jer kako je novinar naglasio 'trenutačno Real i Modrić razmišljaju potpuno isto' tako da nema logike da hrvatski kapetan napusti Real u zimskom prijelaznom roku.

Tako je očito i ova trakavica završila – prije nego je počela. Dakle, sve je jasno!

Jer, iako nije skupio previše nastupa u udarnoj momčadi Reala ove sezone, očito je i Ancelottiju jasno kako mora imati Modrića u sastavu i čuvati ga za drugi dio sezone i one najvažnije utakmice, kad se klub bori za trofeje. Ako netko zna dozirati Modrića i ako netko vjeruje u njega – onda je to Ancelotti!

Također je Diaz naglasio i mišljenje čelnika Reala, a to je da žele da Modrić odradi ugovor do ljeta 2024. Nikakav transfer, što se njih tiče, ne dolazi u obzir! A isti izvor potvrdio je kako je to rečeno Modriću na prvom treningu nakon reprezentativne stanke. Kako bi mu jasno dali do znanja koliko im je potreban, a naravno na jedan način su ga željeli smiriti i oraspoložiti. Kako se ne bi zamarao medijski napisima…

Uostalom, on je njihova klupska legenda i takav igrač – koji je ostavio dubok trag u jednom desetljeću, zaslužuje kraljevski oproštaj. A kako se doznaje klub mu je sve to jasno dao do znanja.